Exclusief voor abonnees

Eerste smartphone met 5G op komst, maar ben je er ook iets mee?

Dinsdag werd de Galaxy S20 voorgesteld, de eerste 5G-smartphone die ook in België zal verkocht worden.
REUTERS Dinsdag werd de Galaxy S20 voorgesteld, de eerste 5G-smartphone die ook in België zal verkocht worden.
Over exact een maand ligt de Samsung Galaxy S20 Ultra als eerste 5G-telefoon in Belgische winkels. Het toestel geeft de concurrentie op vele vlakken het nakijken, maar tegelijk kan je met 5G in ons land voorlopig niets aanvangen, want de uitrol van het snelle mobiele netwerk laat op zich wachten. Omdat de politieke crisis nog lang niet bezworen is, dreigt ons land de voorbijrazende 5G-trein te missen. Wat wil dat zeggen?

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Max Jacobs

  Ik denk dat veel mensen hier het concept van 5G nog niet goed verstaan. 5G is nieuw en sneller MOBIEL internet, dit heeft niets met wifi te maken. Dit kan snelheden halen tot 1000 mbs dus ongelofelijk snel maar kan vertraagd snel in het geval dat iets tussen de antenne en de ontvanger staat. Waarom heb je dit nodig? Internet of things alles zal binnenkort met elkaar verbonden worden en dit zal hier in een grote rol spelen.

 • KRISTOF ZUTTERMAN

  Het verschil nog niet kennen tussen 5Ghz wifi en mobiel 5G?! De eerste smartphone op 5G was de Xiaomi Mi Mix 3 dacht ik! Apple gaat ten vroegste volgend jaar pas met 5G aan de slag!

 • Ludo Broeders

  5G is natuurlijk een goede zaak voor die het echt nogig heeft. Om Netflix filmen te downloaden vind ik wel bizar, wie bekijkt nu een film op dat kleine scherm, geeft mij maar een breedbeeld TV of een bioskoopscherm.

 • Cedric Vanrafelghem

  @peter neefs... G5 is de frequentie waarop hun wifi wordt uitgezonden... doorsnee is dat dus 2,4 of 5 GHz, staat compleet los van 5G en heeft niks met elkaar te maken... maar snap de verwarring... dit zou eens voor het grote publiek moeten verduidelijkt worden...

 • MARIO VERGEYLEN

  Inderdaad Peter Neefs, toen ik in november in de USA was heb ik op mijn iPhone 11 ook regelmatig 5G gehad.