Duitsland lanceert Europese clouddienst als tegenhanger voor netwerken van Amazon, Google en co

Duitsland wil dat er een eigen clouddienst voor Europa komt, een tegenhanger voor de netwerken van bedrijven als Amazon, Microsoft, Google en Alibaba. Het systeem heet Gaia X.
ANP XTRA Duitsland wil dat er een eigen clouddienst voor Europa komt, een tegenhanger voor de netwerken van bedrijven als Amazon, Microsoft, Google en Alibaba. Het systeem heet Gaia X.
Duitsland wil dat er een eigen clouddienst voor Europa komt, een tegenhanger voor de netwerken van bedrijven als Amazon, Microsoft, Google en Alibaba. De plannen worden morgen gepresenteerd op een techbeurs in Dortmund, melden persbureaus dpa en Bloomberg. Het systeem heet Gaia X.

De onthulling wordt gedaan door Peter Altmaier, de vloeiend Nederlands sprekende minister van Economische Zaken van Duitsland. Hij heeft voor het project samengewerkt met bedrijven als SAP, Deutsche Telekom en Deutsche Bank.

"Data zijn de belangrijkste grondstoffen van de toekomst. Daarom hebben Duitsland en Europa een infrastructuur nodig die soevereiniteit waarborgt en het mogelijk maakt om data meer te delen, op een veilige manier", aldus de Duitse overheid.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.