De 'dermatology assist tool’.
Volledig scherm
De 'dermatology assist tool’. © Google

Deze nieuwe Google-functie helpt mee huidkanker op te sporen

Google heeft een nieuwe functie ontwikkeld die huid-, haar- en nagelaandoeningen opspoort. Dat maakte de techgigant gisteren bekend op zijn jaarlijkse ontwikkelingsconferentie. Mensen kunnen detailfoto’s van zichzelf maken, waarna Google met behulp van artificiële intelligentie op zoek gaat naar bijvoorbeeld verdachte bobbeltjes.

 1. Hyundai neemt fabrikant van robothonden Boston Dynamics over

  Hyundai neemt fabrikant van robothon­den Boston Dynamics over

  Autoproducent Hyundai neemt het robotbedrijf Boston Dynamics over. Dat bevestigt de Zuid-Koreaanse onderneming. Sinds eind vorig jaar gingen er al geruchten dat Hyundai het bedrijf, dat eerder eigendom was van Google-moeder Alphabet, wilde overnemen. Hyundai denkt dat Boston Dynamics’ robottechnologie ingezet kan worden voor de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen en vervoer met kleine vliegtuigjes in stedelijke gebieden.
 2. Goedele Liekens waarschuwt voor gevaren van melanomen: "Smeer en controleer”
  Play

  Goedele Liekens waarschuwt voor gevaren van melanomen: "Smeer en controleer”

  Een vijfde van de melanomen blijft ongediagnosticeerd, een derde van de huidcontroles wordt gemist. Dat is de zware balans van de coronapandemie, blijkt uit een enquête bij ruim 700 dermatologen in 36 landen. In België blijven naar schatting 739 kwaadaardige huidtumoren onder de radar. In haar jaarlijkse preventiecampagne roept Euromelanoma dan ook op om aan zelfonderzoek te doen én verdachte vlekjes te melden. “Het zijn niet alleen zonnekloppers die huidkanker krijgen.”

iHLN