Deze irritante waarschuwing krijg je na het vervangen van een Iphone 11-beeldscherm

iPhone 11
Christian Born iPhone 11
De iPhone 11-smartphones blijken een irritante waarschuwing te tonen als het scherm is vervangen en Apple niet kan verifiëren of het nieuwe scherm officieel van het merk is. De waarschuwing staat vier dagen op je beginscherm.

Dat valt op te maken uit een nieuwe pagina op de supportwebsite van Apple. Als de melding van het lockscreen is verdwenen, blijft deze nog vijftien dagen staan op de eerste pagina van het instellingenmenu. Na die periode gaat de notificatie naar het ‘info’-menu onder het kopje ‘algemeen’ van ‘instellingen’. De melding beïnvloedt de werking van de iPhone niet.

Alleen bij de iPhone 11, de 11 Pro en Pro Max wordt de waarschuwing na een schermvervanging weergegeven. Gebruikers krijgen zo’n melding niet te zien als een scherm wordt vervangen bij een officieel reparatiepunt. 

Problemen

Volgens Apple kan het vervangen van een iPhone 11-scherm door een niet-officieel exemplaar voor verschillende problemen zorgen. De fabrikant stelt dat de functie multitouch mogelijk niet meer goed werkt, dat het scherm mogelijk niet uitgaat tijdens het bellen en dat aanrakingen van de handpalm wellicht worden geregistreerd.

Ook waarschuwt Apple voor problemen met de helderheid en kleurweergave bij het gebruik van niet-officiële schermen. Verder stelt de iPhone-fabrikant dat er fouten kunnen optreden als er een iOS-versie uitkomt waarin aanpassingen voor het scherm zijn opgenomen.

Batterij

Een vergelijkbare waarschuwing toont Apple sinds vorige maand ook al bij iPhones waarvan de batterij is vervangen door een niet-officieel exemplaar.

Apple7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Van den Eynde

  Is al een tijdje ook zo bij de nieuwe iMac's, je kan zelf geen hardware meer installeren, want wordt niet herkend, dus je moet je iMac laten herstellen, of upgraden bij Apple. Zo schermen ze hun producten af voor niet officiële herstellers. Dus als je een nieuwe iMac koopt, koop hem dan meteen zoals je hem wil. Om dure herstellingen te voorkomen.

 • Het is toch Niet waar zeker

  Francine is een Androidfan en een die hard

 • Steven Caulier

  @francine wat een taal gebruik ... je hoeft toch geen Apple product te kopen ?

 • Luc Deville

  Wanneer komt Europa in actie tegen zulke praktijken?

 • Peter Van Cleemput

  Natuurlijk enkel vervelend voor diegenen die persé hun mooie geld aan dit merk wilden geven nietwaar..