Deze app maakt wifi-signalen zichtbaar

www.architectureofradio.com, Juuke Schoorl
Digitaal is het nieuwe normaal. We leven vandaag in een wereld vol golven en signalen die ons constant voorbij zoeven. Je hebt de vraag misschien ook al eens gesteld: wat als je al de signalen die ons in onze moderne wereld om de oren slaan zou kunnen zien? Het resultaat is zoals verwacht wonderlijk, maar ook bevreemdend.

We weten heel goed dat we constant worden omringd door onzichtbare stralen en signalen, gaande van wifi-signalen en gsm-signalen tot de golven van de satellieten die vrolijk boven ons hoofd cirkelen. Maar wat als het zichtbare onzichtbaar wordt en het onzichtbare zichtbaar? Dat is exact wat een nieuwe iPad-app gecreëerd door Richard Vijgen doet.

'Architecture of Radio' visualiseert de radiogolven rondom ons. De app is momenteel site-specifiek voor een installatie in Duitsland, maar zelfs zonder het eens zelf te kunnen proberen is de app erg interessant. Het onzichtbare zichtbaar maken en een ritje maken op de digitale snelweg is duidelijk zowel een prachtige als ontzettend bizarre trip.

www.architectureofradio.com, Juuke Schoorl
www.architectureofradio.com, Juuke Schoorl