Deze Android-apps kan je best zo snel mogelijk verwijderen van je telefoon

iStock
Uit onderzoek van de Amerikaanse website Buzzfeed blijkt dat de Chinese appontwikkelaars Kika Tech apps en Cheetah Mobile via applicaties gegevens van Android-gebruikers verzamelden voor frauduleuze praktijken. Android-gebruikers kunnen de applicaties van de Chinese bedrijven best zo snel mogelijk van hun telefoon verwijderen. 

Volgens Buzzfeed maakte het Chinese bedrijf misbruik van gebruikers voor onder meer het monitoren van de app-downloads. Adverteerders betalen voor de installatie van apps. Via een methode genaamd SDK spoofing wekten Cheetah Mobile en Kika Tech Apps de indruk dat gebruikers een nieuwe app downloadden, terwijl dat niet het geval was. Op die manier konden de Chinese bedrijven onterecht miljoenen dollars claimen.

Het gaat om de apps Clean Master, CM File Manager, CM Launcher 3D, Security Master, Battery Doctor, CM Locker en Cheetah Keyboard. Deze apps werden inmiddels miljoenen keren gedownload. Google besliste intussen om de app CM File Manager, Battery Doctor en CM Launcher 3D uit de Play Store te verwijderen.

Google onderzoekt de zaak momenteel verder. De Chinese bedrijven blijven ontkennen dat ze schuldig zijn aan klikfraude. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Max Jacobs

  Hahaha iPhone kopen, wat een grap. Mensen kennen alle bugs die zich voordoen IOS niet meer zeker? Het Indisch teken liet je hele iPhone blokkeren en enkel de zender kon het deblokkeren... Het duurde enkele maanden voor het opgelost was!

 • Fargi Feron

  Je kan best je android telefoon verwijderen en een iPhone kopen

 • Jari Van Boven

  CM staat niet voor cyanogenapps in dit artikel maar voor Cheetah Mobile.

 • romy verhove

  Het is nog maar de top van de ijsberg !

 • Mathi De Pauw

  De CM - apps zijn cyanogenapps. Het gaat hier over apps die in custom roms steken, niet abnormaal dat Google ze verwijdert. Wilt niet zeggen dat er iets mis mee is.