De ‘echte’ Super Mario (84) is overleden

Mario Segale in 1952.
Wikipedia/JohnnyRRusso Mario Segale in 1952.
De naamgever van het gamepersonage Super Mario is overleden. De Amerikaanse zakenman Mario Segale werd 84 jaar.

In de jaren tachtig verhuurde de zakenman een gebouw aan gamemaker Nintendo. De Japanners hadden een huurachterstand, maar wisten Segale te overtuigen om hen niet uit te zetten. Als dank besloot het bedrijf het hoofdpersonage uit hun eerstvolgende spel naar hem te vernoemen. Het werd een van de meest succesvolle gameseries aller tijden.

Het figuurtje dat de naam van de Amerikaan kreeg werd een besnorde en mollige Italiaanse loodgieter: Super Mario. “Ik wacht nog steeds op mijn vergoeding”, zei Segale ooit. 

Super Mario werd geïntroduceerd in 1981 in het spel Donkey Kong en heette toen nog ‘Jumpman’. Toen hij een eigen grotere rol kreeg, besloot Nintendo een jaar later, dat Jumpman een echte voornaam moest krijgen. 

Bekijk ook:

De video van de Nederlandse freerunner Thyrone Paas waarin hij verkleed als Nintendoboegbeeld Mario Bros door Antwerpen rent en springt. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.