Dan Middleton (26) verdiende dit jaar 14 miljoen met YouTubevideo’s van zichzelf terwijl hij games speelt en niemand deed beter

DanTDM.
Facebook DanTDM.
Hij werkte aanvankelijk bij supermarktketen Tesco, maar zag een opportuniteit toen de filmpjes die hij postte op YouTube steeds beter werden bekeken. Daarin is te zien hoe hij computergames speelt. Intussen heeft Dan Middleton (26) bijna 17 miljoen abonnees en volgens zakentijdschrift Forbes harkte hij het afgelopen jaar 14 miljoen euro binnen. Niemand op YouTube deed beter in 2017.

De Brit is bij zijn fans ook bekend als DanTDM. YouTube geeft zijn professionele gebruikers een deel van de inkomsten van advertenties en dat legde hem geen windeieren. Want met een leger volgers van bijna 17 miljoen brengt de jongeman wel wat binnen. En al zijn video’s samen – waarin hij ook tips geeft om games uit te spelen – werden al meer dan 11 miljard keer bekeken.

Opera

Onlangs trad hij met zijn live-tour op in de opera van de Australisch stad Sydney en dat bleek de op één na snelst uitverkochte voorstelling in de geschiedenis van de concerttempel. Middleton postte zijn eerste video’s toen hij nog studeerde. Daarin speelde hij Pokémon. Intussen is hij vooral bekend voor zijn expertise in het spelletje Minecraft, waarin je een 3D-wereld moet bouwen.

Zelf zegt hij een beetje overweldigd te zijn door het succes. “Ik had het niet verwacht en was er ook niet op voorbereid”, zegt hij. “Het is iets dat de jongste drie, vier jaar langzaamaan gegroeid is. Daarvoor was er van YouTubers trouwens nog niet echt sprake.”

BEST OF THEDIAMONDMINECART // DANTDM!!

► Subscribe and join TeamTDM! :: http://bit.ly/TxtGm8 ► Previous Video :: https://youtu.be/sKK5iwCKK5M ► Follow Me on Twitter :: http://www.twitter.com/DiamondMinecart A FUNNY, MINECRAFT MONTAGE of a small collection of best bits from TheDiamondMinecart // DanTDM.. Thank you so much for all of the support so far and I hope for many awesome adventures in the future!!
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • yannick liekens

    @sherlock holmes Ze bedoelen meeste geld, niet meeste subscribers.

  • Emma Kamenistyy

    Die jongen boort daar waar er olie in de grond zit, zeker niets op aan te merken dus!!

  • Sherlock Holmes

    meeste ? Jacksepticeye 16 miljoen markiplier 19 miljoen Piewdiepie 58 miljoen volgers ook door te gamen.