Cryptodieven maken bijna 30 miljoen euro buit bij flinke hack Japans cryptoplatform

ANP XTRA
Het Japanse cryptoplatform BITpoint Japan heeft zijn activiteiten voorlopig opgeschort, na een stevige hack van het handelsplatform. Daarbij is waarschijnlijk voor 3,5 miljard yen, omgerekend bijna 30 miljoen euro, aan digitale munten gestolen.

Dat maakte de eigenaar van BITpoint Japan, Remixpoint, zelf bekend. Het gaat om digitale munten als bitcoin en ripple.

Er vinden wel vaker diefstallen van digitale munten plaats. Zo werd vorig jaar voor honderden miljoenen aan digitale munten geroofd bij de Japanse cryptobeurs Coincheck. Het Zuid-Koreaanse handelsplatform Coinrail had in 2018 ook te maken met hackers.

De berichtgeving rond de hack bij BITpoint had niet direct invloed op de koers van virtuele valuta. Dat valt op te maken uit gegevens van Coinmarketcap, dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Edmond Dantès

    Bitcoin blijft gebakken lucht.

  • Elise Van Damme

    We zullen maar zwijgen over hoeveel miljoenen euros of dollars er elke dag worden gestolen door criminelenen en corrupte politici. Hetzij via fraude, overvallen,homejacking,plof-ramkraken,online pihshing, en we kunnen nog even doorgaan.