China verbiedt jongeren onder 16 jaar om meer dan 1,5 uur per dag te gamen

Wie jonger is dan 16 jaar, mag niet langer dan anderhalf uur per dag spelen.
ANP Wie jonger is dan 16 jaar, mag niet langer dan anderhalf uur per dag spelen.
De Chinese overheid heeft regels uitgevaardigd om te voorkomen dat kinderen en jongeren verslaafd raken aan games. Zo mogen jongeren onder 16 jaar tijdens de week niet langer dan anderhalf uur per dag spelen. Ook ‘s nachts is gamen voor hen verboden.

In het weekend mogen kinderen en jongeren tot zestien jaar drie uur lang spelen, maar ook dan is gamen tussen tien uur ‘s avonds en acht uur ‘s ochtends verboden, blijkt uit een publicatie van Chinees staatsmedium Xinhuanet. De regels zijn erop gericht om gameverslaving te voorkomen.

Ook legt de Chinese overheid maxima op aan het bedrag dat jongeren maandelijks mogen uitgeven aan games. Dat loopt op van 200 tot 400 yuan, omgerekend momenteel ongeveer 26 euro en 52 euro. Hoeveel het is, hangt af van de leeftijd van de speler. Spelers in China moeten zich met echte naam gaan registreren als zij online spelen. Dat moet handhaving van de regels makkelijker maken.

Toezicht op naleving

Het toezicht op naleving van de regels ligt bij gamebedrijven. Zij moeten in de gaten houden dat kinderen en jongeren niet te veel gamen en te veel geld uitgeven. Als zij daarin falen, volgen eerst waarschuwingen en daarna intrekking van de licentie. Na het intrekken van de licentie mogen ze niet meer actief zijn op de Chinese markt.

Volgens The Guardian opperden Chinese gebruikers van de microblog Weibo dat kinderen aan de strenge regels kunnen ontkomen door een telefoon van een van hun ouders te gebruiken. Ook is het gebruik van offline games niet te reguleren, waardoor zij op die manier kunnen blijven spelen. Het is niet de eerste keer dat er in China regels komen tegen gameverslaving.

Bekijk ook: “Fortnite even verslavend als cocaïne”

Bekijk ook: Mama verdedigt YouTuber na levenslang Fortnite-verbod
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wilfie hermans

  tja als non gamers kunnen zeggen dat gamen slecht is kunnen we ook zeggen voor al die verlofdagen af te schaffen en van zondag een verplichte werkdag maken maja een dictatuurland zoals china die de burgers in een wurggreep houdt krijgt hier precies alle lof

 • Ben Kenobi

  De mensen die hier reageren van dit is goed en nodig zijn waarschijnlijk de soort mensen die heel hun leven drinken en roken,wat als we daar nu eens het zelfde voor deden ,want zeg nu eerlijk dat is ook verslaafend en zelfs nog ongezonder

 • Jean Emare

  Tal van verslaafden hier.. In ieder geval niks mis met gamen.. zolang het afgebakend wordt in tijd. Bovendien de soort games.. Een sessie van 2u 's ochtends en 2u 's avonds is meer dan voldoende. En 1x per dag.. lijkt in mijn ogen al meer dan gezond. Soit.. not my life.. zolang er geen gevolg is aan derden. En daar wringt het net..

 • Thomas Anderson

  Laten we beginnen met TV eerst op de lijst te plaatsen eens zien hoe leuk de grote kleintjes dat gaan vinden.

 • Jonas Verbeeck

  Dit is een slecht voorbeeld en zal door geen enkel ander land moeten worden toegepast. De gamers die spelen omdat ze moeilijk vrienden kunnen maken in het echt en games gebruiken om sociaal te worden lijden hieronder waardoor je hun depressief maakt. Dus dit is een slecht voorbeeld voor elk land