Cardioloog daagt Apple voor rechter: “Mijn uitvinding zit in de Apple Watch”

EPA
Een cardioloog uit New York heeft Apple aangeklaagd omdat het techconcern ongevraagd een door hemzelf gepatenteerde uitvinding zou hebben verwerkt in de Apple Watch. 

De arts beweert dat het slimme horloge inbreuk maakt op zijn patent voor een methode om een ​​onregelmatige hartslag te detecteren. Via een rechtszaak hoopt hij bij Apple een schadevergoeding te kunnen loskrijgen.

De Apple Watch is een belangrijke inkomstenbron voor het bedrijf uit Cupertino. Het zakelijke segment waar het slimme horloge onder valt, samen met Apple TV en de Beats-koptelefoons, was afgelopen boekjaar goed voor meer dan 24 miljard dollar aan omzet.

Apple krijgt net als andere grote technologiebedrijven vaker claims aan de broek over vermeende schending van patenten. Het bedrijf geeft doorgaans geen commentaar op dit soort beschuldigingen zolang ze onder de rechter zijn. Ook nu heeft Apple niet publiekelijk gereageerd.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Janssen

    Het is niets nieuw dat apple dingen "steelt". Maar omgekeerd mag dat nl. niet. Grote bedrijven denken dat ze alles mogen.

  • Joris De Crom

    Joris De Crom Dit kan best, als je maar een miniem ding veranderd aan wat in het patent is beschreven is het niet het zelfde. Dus een goede advocaat is beter dan een ingenieur. Het gaat steeds om punten en coma.

  • robrecht Peeters

    een cardioloog met veel noten op zijn zang....