ByteDance bereid om Amerikaanse activiteiten TikTok te verkopen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn pijlen gericht op TikTok.
AFP De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn pijlen gericht op TikTok.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft ermee gedreigd de populaire socialemedia-app TikTok van het Chinese bedrijf ByteDance te verbieden in de Verenigde Staten. Dat zei hij gisteren aan boord van het presidentiële vliegtuig Air Force One tegen journalisten. Volgens The New York Times en persbureau Bloomberg is ByteDance bereid om het volledige Amerikaanse deel van het bedrijf te verkopen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Wat TikTok betreft, we gaan ze verbieden in de Verenigde Staten”, aldus Trump. De president stelde het verbod vandaag nog te zullen bekrachtigen. Dat zou volgens hem kunnen door middel van een presidentieel decreet of een economische noodwet.

De Amerikaanse overheid doet al een tijd onderzoek naar TikTok, waarop gebruikers korte filmpjes kunnen plaatsen. De Verenigde Staten zien dat als een gevaar voor de nationale veiligheid omdat ByteDance zo veel informatie over Amerikaanse burgers vergaart. Die informatie wordt volgens de Amerikanen mogelijk doorgespeeld naar de Chinese overheid.

Eerder meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden dat Trump aan een order zou werken dat ByteDance dwingt TikTok te verkopen.

Verkoop

ByteDance is nu bereid om het volledige Amerikaanse deel van het bedrijf te verkopen. Dat zeggen bronnen tegen The New York Times en persbureau Bloomberg. De app heeft volgens de internetgigant 100 miljoen gebruikers in de VS, dat is bijna een derde van de Amerikaanse bevolking.

Vanessa Pappas, directeur van TikTok in de Verenigde Staten, reageerde eerder vandaag via Twitter op de oproep van president Donald Trump om het medium te verbieden door te stellen dat het “nergens heengaat.” 

Microsoft zou een van de bedrijven zijn die in gesprek is met ByteDance voor de overname van het sociale medium. Over de prijs van TikTok is nog niets bekendgemaakt.

Lees ook:

‘Investeerders mikken op overname TikTok voor 50 miljard’ 

Maak kennis met Triller, de app die TikToksterren steeds vaker gebruiken

Trump dreigt met kernproeven: hoe we ‘per ongeluk’ in een nucleaire oorlog terecht kunnen komen (+)
47 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ivan de ridder

  Lieve Geyter, straks? China is een decennium geleden begonnen strategische punten in te nemen of kopiëren. (grondstoffen, retail, tech, ...) Hun economie groeit intussen terug terwijl de rest van de wereld nog niet eens kan denken aan het bekomen van de klappen vanwege corona. Trump heeft inderdaad vrij spel gegeven aan Rusland en China, en aldus het failliet van de VS geïnitieerd. Iedereen kijkt altijd naar big tech om de macht van de VS te duiden, maar die kiezen enkel voor EIGEN belangen.

 • eric van der jeugdt

  Zo een filmpjes van trump zijn echt geld waarde, moet hem eens zien paraderen den Peacock,man man onbetaalbaar.

 • Lieve Geyter

  Het gaat om macht en wie er straks de wereldeconomie controleert. China staat op punt om het over te nemen van de Amerikanen die na het einde van de 2 de Wereldoorlog een wereldhegomoon zijn. Zolang er geen mensenrechten zijn in China vrees ik hoe zij de orde en het kapitalistisch wereldeconomie gaan controleren! Europa zou zich ook zorgen moeten maken. Trump speelt in de kaarten van China het wordt tijd dat de Amerikanen hem buiten zetten! Hij is onbekwaam.

 • Uto Tromp

  De hypocriet enkel Amerikaanse bedrijven mogen een monopolie positie hebben als een ander bedrijf te groot wordt verbiedt je het producten te leveren. Als het verkocht wordt aan een Amerikaans bedrijf mag het wel, vergeet niet die verzamelen ook uw gegevens maar ja dat mag wel het is immers voor Amerikaans belang.

 • Erwin Fiers

  Tiktok.Wat een zeverapp.Trump is rechtlijnig.Er is al genoeg op de social mediamarkt.Het zal vanzelf wel uitsterven.