Een Ring-deurbel.
Volledig scherm
Een Ring-deurbel. © EPA


Tientallen gebruikers klagen Amazon Ring aan nadat hackers hen pesten en bedreigen via smartcamera’s en slimme deurbellen

Tientallen gebruikers van Amazon Ring,  een fabrikant van smartcamera’s en slimme deurbellen, dienen klacht in tegen het bedrijf nadat hackers de camera’s wisten te kraken en de eigenaars bestookten met bedreigingen, racistische scheldpartijen en afpersing. De slachtoffers beschuldigen Amazon Ring van zwakke beveiligingsmaatregelen, waardoor de hackers hun toestellen konden overnemen. 

11 reacties

 • Yvan Lissens

  3 weken geleden
  Dus als de wachtwoorden ooit werden gestolen bij Ring zelf dan zou het moeten volstaan om een nieuw wachtwoord te installeren. Anderzijds, een deurbel verbinden met het Internet? Het is misschien hip, maar veilig is het niet en dat zal het ook nooit zijn.
 • Andy Stegen

  3 weken geleden
  De "slimme toestellen" zijn het probleem niet. De mensen die de configuratie uitvoeren zijn gewoon onbekwaam. Als je overal unieke, complexe wachtwoorden gebruikt en multi-factor authenticatie word je niet "gehackt".
 • Koen Van Hessche

  3 weken geleden
  waarom zou een deurbel in godsnaam met het internet verbonden moeten zijn? Koop dan tenminste gadgets die wel enig nut hebben.
 • nicole desseyn

  3 weken geleden
  Slimme deurbellen andere slimme dingen zijn bedoeld om uw privacy binnen te dringen
 • piet devlieger

  3 weken geleden
  Dergelijke toestellen, net als bijvoorbeeld smart tv's kunnen gehackt worden. Het is niet verstandig om zoiets te installeren. Het principe van 'de gelegenheid maakt de dief' is hier ten zeerste van toepassing.
 1. Het gevaar als alleen de grote e-commercebedrijven overblijven: “Ook ons maatschappelijk weefsel zal aangetast worden”
  PREMIUM

  Het gevaar als alleen de grote e-commercebe­drij­ven overblij­ven: “Ook ons maatschap­pe­lijk weefsel zal aangetast worden”

  Tegen het succes van Bol.com, Coolblue en Amazon valt niets meer te beginnen en dus gooit Collishop - nochtans pionier in de verkoop op afstand - de handdoek in de ring. Zullen die giganten van de e-commerce een monopolie maken en - zo ja - willen we dat wel? “Deze evolutie zal ons economisch en maatschappelijk weefsel veranderen”, voorspelt econoom Geert Noels. “Maar het besef komt te laat om er nog veel aan te doen.”
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

iHLN