Bitcoin zet zijn opmars verder: grens van 12.000 dollar ruim doorbroken

AFP
De bitcoin zet zijn opmars ook vandaag sterk door. De cryptomunt is al enige tijd aan het stijgen, maar de afgelopen dagen zit de vaart er duidelijk in. Inmiddels is de grens van 12.000 dollar ruim doorbroken, meldt Coinmarketcap, dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt.

Begin mei stond de bitcoin nog op 6.000 dollar. Afgelopen zondag noteerde de digitale munteenheid enkele uren boven de 11.000 dollar, een grens die dinsdag goed werd doorbroken. Momenteel is de bitcoin rond de 12.236 dollar waard.

Onder meer de stappen van techgigant Facebook, die met zijn eigen virtuele munt Libra komt, stuwen de koers. Die reageerde nauwelijks op uitspraken van Jerome Powell, de baas van de Amerikaanse centrale bank. Die zei dat de Federal Reserve “heel erg goed” gaat kijken naar de Libra van Facebook.

Ook andere cryptovaluta, zoals ethereum, laten een stijgende lijn zien. Door die relatief snelle stijging wordt gewaarschuwd voor een bubbel, net als eind 2017 toen de bitcoin op ruim 19.000 dollar piekte. Daarna werd een scherpe daling ingezet, tot rond de 3.000 dollar. De koers van cryptomunten is erg gevoelig voor speculatie.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefan De Vos

  Cryptomunten moet je zeker in je portefeuille hebben....maar edelmetalen als goud, platina, zilver...zijn veel veiliger bij eventuele grote onrusten. Bij bvb een oorlog, u moet overleven, dus voedsel aankopen... maar het internet is platgelegd....als u dan eten wil kopen bij bvb een landbouwer....wat zal deze man of vrouw dan aanvaarden? Een edelmetalen muntstuk, of een cryptomunt die op dit moment waardeloos is...!! Edelmetalen munten zijn echt, je kan ze voelen en zien..dat is echte waarde!

 • David Vlaeminck

  Al die roepers hier die de Bitcoin zo fantastisch vinden willen enkel zoveel mogelijk reclame maken zodat andere kuddeschapen erin zouden stappen, om de koers de hoogte in te jagen en zo hun eigen investering in de gebakken lucht veilig te stellen. Niets vertegenwoordigd de waarde van die Bitcoin behalve wat de grootste zotten ervoor geven om de koersen te manipuleren en zo te cashen bij gemanipuleerde koersstijgingen waar onwetende kleine beleggers verliezen wanneer ze niet tijdig uitstappen.

 • Annie Vanweydeveldt

  Praat enkel over bitcoin en andere crypto nadat je hierin, technisch hebt verdiept. Daarna zal je beseffen dat dit zowaar een revolutie is. Daarom hebben sommige van die munten een gigantisch potentieel. Dat zal gepaard gaan met enorme fluctuaties. Maar zodra het een bedreiging zal vorm voor het fiat geld. Dan zullen de overheden ingrijpen. Ik voorzie dan dat de brokers, enkel nog kleine bedragen aan fiat geld zullen mogen, in en uitwisselen. Dit om een kapitaalvlucht tegen te houden.

 • Koen Willems

  @david vlaeminck In het 10 jarig bestaan van bitcoin zijn er welgeteld 4 dagen geweest dat als je in een van die 4 dagen ingekocht had je vandaag de dag een ietsie verlies zou hebben. Bitcoin is digitaal goud. Kijk naar landen als argentinie en venezuela... maar goed voor die mensen dat crypto bestaat. Of de overheid had alle macht. Crypto is niet te bannen. Het is er. Het is er binnen 10 jaar nog. Als je euros stort via je app is dit even digitaal. Zo moeilijk is het niet te begrijpen.

 • Johan op eynde

  De bitcoin staat niet op een hoogte nu, het is een voorzichtig begin van een nieuwe rush naar nieuwe hoogtes en die ligt veel veel hoger dan nu.