Bitcoin veert weer op na stevige koersval

ANP XTRA
De digitale munteenheid bitcoin veert flink op na de stevige daling de afgelopen dagen. Vandaag werd een bitcoin ruim 11 procent meer waard. Dat is de grootste stijging op een dag sinds april.

Een bitcoin is nu zo’n 4.168 euro waard volgens de website Coinmarketcap, die alle koersen bijhoudt. Ook andere cryptomunten krabbelen weer wat op.

De afgelopen twee weken verloor bitcoin ruim een derde van zijn waarde. Eind vorig jaar was de digitale munt nog rond de 20.000 dollar waard, maar daarna werd een daling ingezet. Sinds de zomer leek de bitcoin vrij stabiel en de munt bleef maandenlang tussen de 6.000 en 7.000 dollar hangen. Zaterdagavond zakte hij door de grens van 4.000 dollar.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Verbeeck

  Euro en andere niet crypto geld = waardeloos papier. Eindeloos bijdrukken heeft een ultieme prijs =0

 • RUDY MAS

  Dit heeft niets met gokken te maken. Handelen op de beurs of euro's omzetten in een digitale munt is investeren in de toekomst. Ooit zal de euro zelf ook een digitale munt worden en betalen we niet langer met cash. Dit doe ik nu ook al. Ik betaal nog enkel via mijn smartphone, ook in de winkels.

 • Gino Denil

  Er zijn altijd verslaafden die blijven gokken.

 • Albert De Vries

  De Europese Centrale Bank heeft de voorbije jaren meer dan een tienvoud van de totale waarde (aan deze 4168 euro gerekend) aan bitcoins (max. een 21 miljoen) uit het niets bijgedrukt ten behoeve van banken, rijken,... Zo is de euro pas virtueel geld, maar dan niet digitaal

 • Filip Francois

  Als we de komende 24 uur 4200$ kunnen houden is er een mooie kans dat we snel terug boven de 5000$ gaan... als die 4200 niet kan houden is er een grote kans dat we een snelle crash richting 3.9k zien met daarop dan stevige bounce naar +5000$ .Lange termijn sowieso een goeie investering tegen deze prijzen.