Bitcoin krijgt stevige tik

REUTERS
De waarde van de bitcoin heeft vandaag een flinke tik gekregen. Een directe aanleiding voor de dip met 8 procent tot net geen 10.000 dollar per stuk leek er niet te zijn. Ook andere cryptomunten gingen omlaag.

Enkele analisten noemden de mogelijkheid van enkele grote transacties in een handelsdag die verder niet veel om het lijf heeft. Daardoor kan de waarde in één keer vrij sterk bewegen.
Bij cryptomunten, die niet gereguleerd zijn, is er ook altijd de mogelijkheid van marktmanipulatie. Ook dat kan door met grote transacties de waarde te beïnvloeden. Bij aandelen bijvoorbeeld wordt dat soort manipulatie in de gaten gehouden door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stef Geentjens

  En dan zijn er mensen die hun huis ten waarde van 300.000 euro verkopen voor 30 bitcoin die dan per st 10.000 euro waard zijn of waren

 • Bart Verbeeck

  Maar ga je is nakijken welke investering, in welke klasse dan ook, het meeste rendement bracht de laatste 10 jaar??? Jawel Bitcoin. De waarde van BTC komt vanuit het netwerk en het achterliggende protocol. Dit protocol kan niet gemanipuleerd worden door ondernemingen, privaat personen, of de overheid. De enorme schommelingen nemen trouwens jaar na jaar af omdat het volume toeneemt. En uiteindelijk zal het een stabiele munt worden en FIAT geld onstabiel.

 • Jan Hendrickx

  een spel? belegging zoals een ander.

 • Hans Turpyn

  De korte termijn fluctuaties zijn gewoon noise. Door deflasieve eigenschap en de toenemende adoptie is de lange termijn waarde naar omhoog.. gewoon aanhouden en achterover leunen

 • Coen Geurts

  Hopelijk vervalt dit ding snel tot nul. Reinste oplichterij.