Bitcoin krabbelt weer op na wilde nacht

Beeld ter illustratie.
ANP XTRA Beeld ter illustratie.
De bitcoin heeft een wilde nacht achter de rug. De waarde van de grootste en bekendste cryptomunt ging hard omlaag, maar krabbelde in de vroege uurtjes weer grotendeels op, zo blijkt uit actuele gegevens van cryptosite coinmarketcap.com.

De waarde van de bitcoin zakte kortstondig met zo'n 17 procent. Dat was volgens persbureau Bloomberg de grootste tussentijdse daling op één dag sinds januari 2018. Door de dip zakte de waarde tot tegen de 8.000 dollar, om daarna te herstellen tot ongeveer 8.500 dollar.

De oorzaken voor koersbewegingen bij de bitcoin zijn zelden heel duidelijk. De handel in bitcoins wordt namelijk niet gereguleerd, waardoor koersmanipulatie mogelijk is - wat volgens toezichthouders vaak voorkomt.

Maar handelaren wijzen in dit geval onder meer op een tegenvallende introductie van zogeheten futures, waarmee makkelijker door professionele handelaren kan worden gespeculeerd op koerswijzigingen van de cryptomunt. Ook het algehele marktsentiment, waarbij riskante beleggingen in de verkoop werden gedaan, speelde wellicht een rol.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart Verbeeck

    Peter Colson, Ik herinner je er graag aan dat je zonder de centrale banken wellicht anders zou spreken. Neem de stabiliserende en manipulatieve ECB en FED weg en dan was er al lang geen sprake meer van Wall street zoals we dat nu kennen. Bitcoin is gereguleerd zoals een vrije markt moet geregulariseerd zijn, per protocol en zonder invloed van CB of politiek. Ja, grote spelers kunnen en zullen nog een tijdje de BTC markt beinvloeden tot ... het fiat geld instort en BTC een vluchthaven wordt.

  • peter colson

    Dan mag je eens uitleggen wat het ene met het andere te maken heeft, Walter. Bitcoin is echt gokken en velen zijn al veel geld verloren toen ze de media geloofden die koersen van 50.000 dollar of meer voorspelden. 17.000 dollar en nu amper 8000 dollar waard. Met de beurs is het al stukken minder gokken als je de moeite neemt om jaarrapporten te lezen en dooft blijft voor mooie sprookjes

  • Walter Wouters

    Door deze munt zullen er beurscrashen komen met een groot aantal failliesementen en een hoge werkloosheid...............