Bitcoin danst opnieuw tegen de grens van 10.000 dollar aan

Aanleiding voor de snelle koersstijging is een verklaring van de Chinese president Xi Jinping.
REUTERS Aanleiding voor de snelle koersstijging is een verklaring van de Chinese president Xi Jinping.
De koers van de bitcoin is tijdens het weekend flink gestegen. Op vrijdag stond de waarde nog op ongeveer 7.500 dollar, zaterdag was dat net geen 10.000 dollar. Daarna zakte de koers weer iets, maar hij blijft schommelen rond de 9.500 dollar.

Aanleiding voor de snelle koersstijging is een verklaring van de Chinese president Xi Jinping. Hij zei dat China meer geld zal steken in blockchain, de technologie achter de bitcoin en andere virtuele munten. Dat geeft beleggers meer vertrouwen.

De bitcoin was op 23 september voor het laatst 10.000 dollar waard. De koers van donderdag, bijna 7.500 dollar, was juist het laagste punt sinds mei.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Terence Van Geluwe

  Mensen het gaat over blockchain technologie niet BTC. Crypto is de toekomst, wie dat nu nog ziet lol. Samsung brengt note 10 uit met cryptowallet. Huwai deed dit reeds begin dit jaar. Meer dan 100 banken hebben geinvesteerd in XRP. Japan draaidt reeds op X-current. net als menige andere. Onze eigen huizenmarkt waarbij iedere huis z'n eigen wallet heeft( vergunningen etc...) is blockchain technologie. Smart contracts sluiten fraude uit en human error. Geloof maar verder in de banken :-) .

 • Christian Alex

  De marketingmachine rond deze jetons werkt weer op volle toeren.

 • Kelly Verlinden

  Dat China in zo een munt wilt investeren verwondert me niet, dat de beleggers China vertrouwen en de munt zo daalt en stijgt wekt wel geen vertrouwen op. Wat de munt nodig heeft is een stabiele waarde en niet dit jojo gedrag.

 • Bart Karmel

  Wat Xi bedoelt is, we gaan onze eigen munt maken.

 • Martin Meuris

  Wie koopt er nu toch die "munten" die puur op speculatie gebaseerd zijn? Achteraf niet komen klagen als je een hoop geld kwijt zijt, de superrijken sturen die handel en zij maken wel steeds winst.