Bijsluiter kwijt? Deze app bundelt alle medicatie-info

VTM Nieuws
Deze week is er een nieuwe app gelanceerd waarmee je makkelijk de bijsluiter van een medicijn kan raadplegen, door de code die op de verpakking staat te scannen. 

In de ‘Leaphy’-app vind je een overzicht van de belangrijkste richtlijnen voor het gebruik van het geneesmiddel. Zo moeten mensen niet meer gaan zoeken in de vaak moeilijk leesbare bijsluiter. Je vindt ook de prijs van het medicijn terug en of het al dan niet terugbetaald wordt.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Olivier Van Laethem

  Ik heb een 10 tal geneesmiddelen gescand en kon van allemaal de bijsluiter vlekkeloos en gestructureerd lezen. Gewoon prachtig. Dank!

 • GEERT DE PELSMAEKER

  Leaphy heeft niets te maken met Google. Alle publieke bijsluiters worden verwerkt zodat deze per hoofdstuk vlot kunnen worden geraadpleegd en zijn steeds de laatste versie. Een bijsluiter zoeken op Google geeft altijd een PDF resultaat wat niet altijd zeer leesbaar is. Daarnaast bied Leaphy ook prijs, terugbetalingsinformatie en nog meer weer.

 • Dorine Dupon

  marijke boulet, klopt niet, bepaalde medicijnen van de nieuwere generatie vind je helemaal niet op Google. En van bestaande zijn het niet de laatst bijgewerkte. Daar sta je dan met een hevige allergische reactie of zelfs shock.

 • marijke boulet

  Overbodige app , als je op Google de naam van medicatie ingeeft krijg je ook dadelijk de bijsluiter !

 • Carl Vangenechten

  Bijsluiters zijn voor mij allemaal onleesbaar omwille van het kleine lettertype; ik gooi ze dus allemaal dadelijk weg. Als ik er een wil lezen zoek ik hem op met een zoekmachine. Altijd succes.