(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Getty Images

Belnet werkt weer na ongeziene cyberaanval: “Onze teams blijven waakzaam”

Belnet is erin geslaagd de aanval op zijn netwerk volledig af te weren. Afgelopen nacht is de situatie stabiel gebleven, vertelt woordvoerster Davina Luyten aan HLN Live. “Onze teams blijven de toestand nauwlettend in de gaten houden.”

16 reacties

 • Gilbert Vermeersch

  5 dagen geleden
  Is dit het verhaal van de stroper en de boswachter? Of is het omdat zéér kwetsbaar zijn...maw een makkelijke prooi zijn. Wat dan bij een volgende terror aanval?
 • BART DEPRAETERE

  6 dagen geleden
  O.a. tax-on-web was getroffen en mensen konden hun belastingen niet invullen? Duh! Tax-on-web is nog altijd niet online. Dit werd/wordt wel vandaag verwacht.
 • Staaf De Slovere

  6 dagen geleden
  Belnet gebruikt (en verkoopt als service) een "scrubbing centre". Ofwel is dit niet goed opgezet, ofwel was de aanval echt ongezien groot. En dan kan je er weinig als beperkte kleine provider aan doen. Volgens wat ik lees hebben ze het toch wel serieus aangepakt. Alle beterweters hier onder, met jullie kennis van DDOS en hoe te voorkomen ligt het goud te rapen. Begin een firma en je broodje is gebakken.
 • Franciscus Willy Nuyts

  6 dagen geleden
  Trek dan 1 week de stekker uit.
 • Jan Marens

  6 dagen geleden
  Simpele ddos bescherming is nu toch niet zo moeilijk. Terecht dus dat belnet op dit probleem is gewezen door de hack gemeenschap, een provider hoort betere beveiliging te hebben
 1. Criminele hackers zoeken steeds nieuwere manieren om op te lichten: "Ook je brievenbus is een doelwit”
  PREMIUM

  Criminele hackers zoeken steeds nieuwere manieren om op te lichten: "Ook je brievenbus is een doelwit”

  Hacks, valse vriendschapsverzoeken, onverwachte telefoontjes en aantrekkelijke aanbiedingen: criminelen jagen ermee op almaar meer gegevens en geld. Ongelooflijk hoe creatief mensen met slechte bedoelingen zijn als ze geld uit je zak willen kloppen. Hoe gaan ze te werk en hoe bescherm je jezelf ertegen? “Onderschat het aanpassingsvermogen van zulke criminelen niet”, waarschuwt Inti De Ceukelaire, die criminele hackers telkens een stap voor probeert te blijven.
 2. Ook Test Aankoop waarschuwt voor phishingberichten in naam van bpost én van FOD Financiën
  11

  Ook Test Aankoop waarschuwt voor phishingbe­rich­ten in naam van bpost én van FOD Financiën

  Een nieuwe golf frauduleuze sms'en en e-mails doet de ronde. Oplichters doen zich voor als bpost of de federale overheidsdienst Financiën om mensen geld en/of gegevens afhandig te maken. Daarvoor waarschuwt consumentenorganisatie Test Aankoop maandag. Gisteren trok ook bpost zelf aan de alarmbel. Meer dan 5.700 mensen maakten afgelopen weekend melding van een phishingpoging in naam van bpost bij onlineveiligheidsplatform Safeonweb.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den

iHLN