Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

België zet Huawei niet aan de deur

Ons land is niet van plan om het Chinese Huawei te bannen uit Belgische telecomnetwerken, zoals het Verenigd Koninkrijk plant te doen. Dat schrijft De Standaard. "Wij zitten veilig, er is geen reden om verder te verstrengen", klinkt het op het kabinet van minister van Telecom Philippe De Backer (Open Vld). 

15 reacties

 • Marc Van Loo

  9 maanden geleden
  Ach wees toch niet zo naiëf, er zullen er nog veel meer zijn die spioneren, de vs op kop!
 • Gino Denil

  9 maanden geleden
  China is hard op weg om onafhankelijk te worden op technologisch vlak van de VS. Zo hebben de Chinezen nu ook een eigen processor met 8 cores op 3Ghz in 16nm. Dat is op het niveau van een Intel I7. Bedoeling is om ook een eigen OS te ontwikkelen en alle buitenlandse pc-hardware en software in drie jaar te vervangen door eigen producten. Maar het westen blijft wel heel erg afhankelijk van veel Chinese import, ook voor defensie. 80% van 17 zeldzame belangrijke aardmetalen zijn Chinees.
 • andre callens

  9 maanden geleden
  Voor Hong Kong had China ook een afspraak om gedurende 50 jaar twee systemen in een land te behouden. We zijn ondertussen 25 jaar verder en China vergeet nu al zijn afspraken !!
 • Rudo Van Leuven

  9 maanden geleden
  Er bestaan geen grotere afluisteraars dan Facebook, Google, Internet en de rest van dit zooitje..
 • Joël Bornbergen

  9 maanden geleden
  Huawei staat bekend voor Spionage... Als ze de beste zouden zijn, is het door technologie die toch gestolen is uit de VS. Dit is zoals alle Technische apparatuur. prijs-kwaliteit afwegen... ze zijn goedkoper dan Amerikaanse producten, maar hebben wel Amerikaanse Technologie..., maar ze zijn zeer onveilig ! Dus als je dan toch gaat worden afgeluisterd, liefst door een westers land dat mensenrechten kent ! Aan alle verdedigers van Huawei, ga online en doe meer onderzoek naar dit bedrijf en China !
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

iHLN