Facebook is niet in zijn eentje verantwoordelijk voor de privacy van gebruikers, ook beheerders van pagina's dragen verantwoordelijkheid.
Volledig scherm
Facebook is niet in zijn eentje verantwoordelijk voor de privacy van gebruikers, ook beheerders van pagina's dragen verantwoordelijkheid. © ANP XTRA

Beheerder Facebookpagina medeverantwoordelijk voor privacy van gebruikers

iHLNBeheerders van Facebookpagina's zijn mede verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens van hun gebruikers. Ook al is het Facebook die de gegevens verzameld en verwerkt. Dat heeft het Hof van justitie van de Europese Unie vandaag besloten. Terecht, volgens social media jurist Charlotte Meindersma. "Je kunt je verantwoordelijkheid niet afschuiven."

2 reacties

 • Bert Giels

  3 jaar geleden
  Alweer wereldvreemde rechters.
 • Karel Flanders

  3 jaar geleden
  Dus ze kunnen de kleine zelfstandige met een pagina voor de rechter trekken maar fb kan gewoon doorgaan met het verkopen van alle gegevens.
 1. ‘DC Super Hero Girls: Teen Power’ is best wel ambitieus voor een game rond een tekenfilmreeks
  games

  ‘DC Super Hero Girls: Teen Power’ is best wel ambitieus voor een game rond een tekenfilm­reeks

  Om DC Super Hero Girls: Teen Power leuk te vinden, moet ik mijn innerlijke kleine meisje naar boven halen. Al giechelend draai ik wat roze lintjes in mijn haren en haal ik een doos glitter boven. Het is geen succes - buiten die bééldige lintjes dan. DC Super Hero Girls: Teen Power is namelijk een game voor de Nintendo Switch rond superhelden uit de tv-serie DC Super Hero Girls. En die mikt echt niet op een oude jongeman als ondergetekende.

iHLN