Beeldkwaliteit Netflix mogelijk lager door coronacrisis

REUTERS
De coronacrisis heeft mogelijk ook gevolgen voor de beeldkwaliteit van streamingplatformen als Netflix. Een lagere kwaliteit moet overbelasting van het internet voorkomen. 

Het is een van de voorstellen die de Europese Commissie in Brussel met Netflix heeft besproken. De commissie roept de streamingplatformen op met internetaanbieders samen te werken en hun doorvoer van data aan te passen.

Het idee is om de scherpe HD-kwaliteit, die meer capaciteit vergt, automatisch naar standaard te verlagen als er op het net te veel data worden gebruikt. Brussel maakt zich zorgen dat het groeiende gebruik van videostreamingsdiensten het internet kunnen 'verstoppen'.

Door allerlei maatregelen, bijvoorbeeld de sluiting van bioscopen, cafés en theaters, zoeken steeds meer mensen voor vertier hun toevlucht tot het internet. Daarnaast werken steeds meer mensen thuis en maken daarbij gebruik van het internet (zoals voor videoconferenties).

Lees ook:
Operatoren zijn solidair in coronatijden: onbeperkt bellen en gratis mobiele data

Sociaal in quarantaine? Deze apps bieden de oplossing

Zij zorgen dat ons land blijft draaien: helden van vandaag zijn niet alleen dokters, verplegers en wetenschappers (+)
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kelly Verlinden

  Mja, ik begrijp het wel maar het probleem is wel dat ik voor hogere kwaliteit betaal. Geef bestaande klanten twee weken gratis ter compensatie.

 • Peter Janssen

  Dit is eigelijk niet meer dan normaal, wel nadeel voor mensen die betalen voor 4K. Maar aan de andere kant is het dit of constant wachten tot het geladen is..

 • Marcel Vandamme

  Gratis voetbal aanbieden... er is geen voetbal! Eu vraagt een lagere kwaliteit van streaming aan Neyflix? Gaan zij dan zorgen dat er minder betaald moet worden of het zelf betalen ( zelf betalen is trouwens ook met onze centen). Doet me denken aan de autotaks, evenveel of meer betalen en dan beperkt worden door de LEZ. EU kan niet verwezenlijken buiten ons geld afhandig maken en regeltjes. Buiten er mee. BEXIT. Het gaat prima zonder hen en met eigen acties en grenzen.

 • Hendrik Verreydt

  ook minder betalen dan, ik betaal voor de hoogste streaming.

 • Elise Luyckx

  dan mogen ze ook wel iets van de prijs doen aangezien we betalen voor het beste kwaliteit van abbonement. of een maand gratis compenseren.