Bankenwaakhond waarschuwt voor frauduleuze kredietaanbiedingen

thinkstock
Neem zeker geen lening bij Asterix Bank, Furst Kredit, Helix Credit Group of Mutuals Kredit / Krediet Religieus. Dat advies geeft bankenwaakhond FSMA. Het gaat om niet-vergunde kredietgevers die consumenten geld ontfutselen en dan met de noorderzon verdwijnen.

De FSMA kreeg al verschillende meldingen van consumenten over frauduleuze kredietaanbiedingen via het internet. De fraudeurs nemen ongevraagd contact op via e-mail of sociale media of plaatsen advertenties over zeer gunstige kredieten. 

Maar als consumenten erop in willen gaan, wordt hen eerst gevraagd bepaalde bedragen te betalen om de kosten te dekken. Eenmaal die betaald zijn, verdwijnt de zogezegde kredietverstrekker en is het nagenoeg onmogelijk om de gestorte bedragen te recupereren.

Meer dan ooit is voorzichtigheid geboden, aldus de FSMA. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefanie van Dijk

  @Peter Janssens tuurlijk wordt er wel wat aan gedaan, maar zoals dat gaat met oplichting bestaan ze net niet lang genoeg om te kunnen traceren en hop daar staat de volgende klaar. Ik hoorde van de week dat je betalingen via QR code ook niet zomaar van iedereen moet aannemen, valse code ontfutselt je bankgegevens om die vervolgens leeg te trekken. En we hebben de pop-up nep webwinkels lijkend op gerenommeerde sites, de net bank-app waarmee je marktplaats verkoop toch een weggevertje blijkt, ..

 • Peter Janssens

  De EU kijkt er naar en doet niks !

 • marc van buggenhout

  De waakhond zou beter ook eens waarschuwen voor de praktijken van de gekende banken waar al jaren een oog wordt toegeknepen. Wat kan de reden daarvan zijn ?

 • John Stahl

  Als je geld moet betalen om geld te kunnen lenen, dan stinkt het serieus. Wie daarin trapt moet wel echt naïef zijn.