apps coronavirus
Volledig scherm
PREMIUM
apps coronavirus © Shutterstock

Apps om corona te bekampen liggen klaar (maar overheid moet nog keuze maken)

Apps waarmee je kan nagaan wie, wanneer en hoelang iemand in contact is geweest met een besmet persoon, is het technologische antwoord op het coronavirus. In ons land hebben twee spelers hun huiswerk af en hengelen nu naar een goedkeuring van de taskforce. “Vanuit het kabinet moet nu snel duidelijk worden gemaakt welke apps worden geselecteerd, zodat we ook meteen weten hoe transparant ze zijn en welke juridische waarborgen ze bieden”, zegt privacyjurist Matthias Dobbelaere-Welvaert.

10 reacties

 • gerda Beynen

  1 jaar geleden
  Zal die app NOOIT installeren nooit overheid heeft niks verloren in mijn gsm en nee heb niks speciaals te verbergen. In ons gezin hebben we reeds een programma dat we weten wie waar is als locatie op staat en die staat steeds op dus ik weet waar mijn kinderen steeds zijn. Elke ouder zou dit moeten installeren en ja mijn kinderen zijn 20gers. Wens iedereen veilige thuis ga enkel buiten voor eten en verder zou tel en sms bij elke provider gratis moeten zijn in BE.
 • Willy VDH

  1 jaar geleden
  Wie niets te verbergen heeft maalt daar niet om. Trouwens ook zonder die app of app's kunnen de bevoegde instanties uw gsm signaal traceren en terecht, denk maar aan die vermoorde jonge mensen.
 • Maria Arens

  1 jaar geleden
  Gelukkig heb ik geen smartphone, en zal er nooit ene kopen. Pure spionage wordt dit.
 • Danielle Duym

  1 jaar geleden
  De voorwaarde is dan wel dat je, je smartphone altijd en overal meeneemt. Zelf vind ik dit nogal invasief en om te wandelen of boodschappen te doen zou ik mijn telefoon gewoon thuis laten. Mijn generatie is opgegroeid zonder smartphone. Geen probleem dus.
 • Joske Zeeuw

  1 jaar geleden
  Als je wil “foefelen” en als controle nu een niet te accepteren gegeven is, begrijp je de situatie niet. Juist door die mensen is het nodig om nu te controleren.

iHLN