Apples nieuwste Mac Pro is nu te koop: duurste versie kost ruim 62.000 euro

AP
Apple is begonnen met de verkoop van zijn nieuwe Mac Pro en het Pro Display XDR-beeldscherm. Daarmee zijn nu ook de europrijzen bekend. De Mac Pro begint bij 6.499 euro en de monitor is te koop vanaf 5.499 euro. Het duurste model kost ruim 62.568 euro. Dat is gelukkig inclusief btw maar exclusief monitor.

Sinds vandaag zijn de nieuwe Mac Pro en het 32 inch-beeldscherm te bestellen. Apple kondigde de producten eerder al aan, maar maakte toen alleen dollarprijzen bekend. De desktopversie van de vernieuwde Mac Pro is te koop vanaf 6.499 euro.

Voor het allerduurste model betaal je - met enkel de allerbeste specificaties - zo’n 62.000 euro. Daarmee krijg je wel een processor met 28 kernen, twee videokaarten met 64 gigabyte geheugen, een 4 terabyte ssd-opslag en wieltjes onder de Mac Pro. Let wel op: het Pro Display zit hier niet bij.

Apple biedt de Pro Display XDR aan vanaf 5.499 euro. Een versie die is voorzien van glas met een nanostructuur kost 6.499 euro. In beide gevallen is dat de prijs zonder standaard. De verstelbare Pro Stand is te koop voor 1.099 euro.

Waarom zo duur?

Waarom is de houder zo duur? Volgens Apple maakt het ding het mogelijk om het scherm in ideale omstandigheden te gebruiken. Zo zou het een fluitje van een cent zijn om het zware display te kantelen, draaien of te verstellen in hoogte. Bovendien zou het magnetische design toelaten om het scherm makkelijk los te koppelen en mee te nemen.

De enige andere optie om je scherm recht te zetten - tenzij je improviseert met een stapel boeken en wat plakband - is een wandbeugel van VESA, die 199 dollar kost. Maar dan moet je je scherm wel aan de muur bevestigen, wat niet altijd mogelijk is.

Eerder een bescheiden budget? Vergelijk de beste laptops op Tweakers.be.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Wouters

  Sommigen weten duidelijk niet wat "aftrekken van de belastingen betekent". De staat betaalt juist niks. Eerst moeten er inkomsten zijn, dààr kan je dan kosten van af trekken. Lijkt me logisch tenzij men verwacht dat zelfstandigen allemaal sinterklaas zijn. Maar dus éérst: de sollen zelf verdienen. Waar wacht je op Paul!

 • Paul Philippaerts

  Maar die proffesionel toestellen mogen van de belastingen worden afgetrokken. De staat betaalt zo toch meer dan de helft. En zo kan je dus als bedrijf gewoon minder belastingen betalen.

 • Philippe Corthout

  Joris Vanderaert, duidelijk kennis. Probeer eens een PC te vinden met 1,5 TB RAM geheugen voor slechts een paar duizend euro. Dit is een toptoestel die zijn prijs niet echt gestolen heeft gezien de prestaties en specs. Dit is dan ook geen toestel voor de gewone "pro", maar voor bedrijven/gebruikers die bepaalde noden hebben. Francinne Declerque, de Mac Pro is volledig te "tunen" naar eigen smaak, ook de gebruiker zelf ;-)

 • Francinne Declerque

  Eens benieuwd of je er zelf wat ram in kunt bij steken of een schijf vervangen.

 • Karl Renier

  of hoe een PC meer kost dan een gewone woning hier in Pennsylvania , USA