EPA
Volledig scherm
© EPA

Apple wil foto's van gebruikers scannen op beelden van kindermisbruik

Techgigant Apple introduceert dit jaar nieuwe software die gaat controleren of gebruikers in de Verenigde Staten afbeeldingen hebben van kindermisbruik. Het programma slaat alarm als het denkt op illegale beelden te zijn gestuit. Een team van menselijke onderzoekers besluit vervolgens of de politie moet worden ingeschakeld.

3 reacties

 • Joeri Biermans

  2 maanden geleden
  Hoewel het geen slecht idee is om kindermisbruikers op deze manier op te sporen, is dit wel een groteske inbreuk op de privacy van iedereen bij wie zich valse positieven voordoen. Elk vals positief wordt bekeken door een wildvreemde. Voor de een of andere reden heb ik zo'n voorgevoel dat mensen die voor dergelijke job kiezen zelf niet helemaal sporen. Klinkt als de droomjob voor een kindermisbruiker of een voyeurist.
 • Walter Lippens

  3 maanden geleden
  Dit is niet de taak van een hardwareleverancier. Dit kan absoluut niet door de beugel.
 • eric van der jeugdt

  3 maanden geleden
  Ik verfoei kindermisbruik,maar als die spyware op iPhone gezet wordt is dit mijn laatste iPhone geweest. Want als er eens iets foutloopt met deze software krijg je een politie inval bij u thuis.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

iHLN