Apple weigert fout bij iPhones gerepareerd door externe partij recht te zetten en moet nu miljoenenboete betalen

REUTERS
Apple moet een boete betalen wegens misleiding van klanten. De Australische marktautoriteit ACCC beschuldigt het bedrijf ervan apparaten die door externe partijen zijn gerepareerd onbruikbaar te maken. Een rechter heeft het bedrijf nu een boete van 9 miljoen Australische dollar (5,7 miljoen euro) opgelegd.

Bepaalde iPhones en iPads reageerden na een recente software-update niet meer op aanrakingen. Apple weigerde dit mankement te verhelpen bij smartphones en tablets waarvan het scherm door een externe partij was vervangen. Volgens de Australische autoriteiten overtrad Apple daarmee de wet.

Apple heeft inmiddels zo'n 5.000 klanten benaderd om het probleem alsnog op te lossen, meldt de ACCC. Het Amerikaanse bedrijf zou verder hebben beloofd betere informatie te verschaffen over garanties en consumentenrecht.
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • JOZEF BOUMON

  Mijn galaxy S8+ is nog niet stuk gegaan door naar te kijken. Trouwens iphone x heeft een oled scherm van samsung. Hans plas ik rij al 4j met een dacia duster waar ik zeer tevreden van ben, bijna 70000 km zonder problemen. Ik doe niet mee aan die eeuwige discusie, feit blijft dat Apple beter is kwa updates.

 • Hans Plas

  i-brol en androimmel vergelijken zoals je Dacia en Volvo zou vergelijken. Het zit in details en kwaliteit. Met i-brol heb ik nooit, maar dan ook nooit problemen gehad. Samsung scherm sneuvelt door ernaar te kijken, vervangen kan mits 150€.

 • Paul Willems

  Minstens 5 merken van smartphones en tablets op de markt die beter zijn dan Apple en ... goedkoper. Snobisme troef!!

 • Peter Buyck

  Wat pas brol is, zijn Android toestellen. 2 jaar na ingebruikname krijg je geen updates meer.(hetzelfde, nog te registreren toestel krijgt ze wel). Voor jou is het iBrol maar ik heb last van Androidcrap. Ik heb een iTouch die nog werkt, idem met een iPod (ruim tien jaar na aankoop). Mijn Samsung smartphone is 'out of date' na een drietal jaar...

 • Anita Merckx

  @Tony Van de Perre Als jij een auto koopt en je maakt perongeluk een gat in je zetel en laat er een nieuwe zetel inzetten door jouw garagist die geen officiële verkoper is van jouw wagen, dan ga jij op controle en ze zien dat de zetel niet de originele is, dan vind jij dus dat ze jouw auto mogen afkeuren en volledig Gebruiksonklaar maken? Want dat is precies wat Apple doet!