Apple komt met eigen Netflixdienst

AFP
Wie uitgekeken is op Netflix, kan straks ook terecht bij Apple. De iPhonemaker komt met een eigen streamingdienst met tv-programma’s en films. Met de aankondiging ontkracht de techreus eerdere geruchten dat Apple zou azen op Netflix of Disney.

Tijdens een techconferentie gisteravond zei Apple minder series te willen produceren dan bijvoorbeeld Neftlix, maar vooral hele goede. "We focussen op kwaliteit, niet op kwantiteit", aldus Eddy Cue, hoofd van Apple Software en Services en verantwoordelijk voor onder andere iTunes Store en Apple Music.

Om die ambitie te kunnen waarmaken, heeft de techreus een aantal experts op het gebied van videostreaming en videoproducties weten binnen te halen. Een team van zo'n veertig man moet nu het netwerk van Apple uitbreiden en ervoor zorgen dat Apple de beste content brengt.

Het bedrijf zou al de rechten op diverse nieuwe shows hebben verworven. In een toelichting benadrukte Cue geen plannen te hebben om grote overnames te doen. Wel maakte hij bekend een kleiner bedrijf te hebben overgenomen: Texture, een Netflix van magazines. Deze app geeft voor tien dollar per maand toegang tot ruim 200 magazines.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.