Apple in de tegenaanval tegen Spotify na klacht over oneerlijke concurrentie

Spotify beschuldigde Apple van oneerlijke concurrentie
AP Spotify beschuldigde Apple van oneerlijke concurrentie
Apple pikt de beschuldigingen van Spotify niet en gaat in een mededeling in de tegenaanval. De Zweedse streamingdienst beschuldigde de technologiereus van oneerlijke concurrentie, maar volgens Apple "verstopt Spotify financiële motieven in misleidende retoriek".

Spotify heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie. Het vindt dat Apple in zijn App Store regels toepast die de vrije keuze van de consument beperken. Op apps die concurreren met zijn eigen streamingdienst Apple Music houdt de Amerikaanse technologiegigant immers 30 procent heffing in, waardoor Spotify zijn prijzen moest optrekken.

Apple reageert in een persbericht, waarin het er onder meer op wijst dat Spotify vergat te zeggen dat de heffing na een jaar daalt naar 15 procent. Bovendien gebruiken de meeste Spotify-klanten de gratis versie van de streamingapp, en voor die gebruikers moet het bedrijf niets betalen aan de App Store. "Slechts een heel klein deel van hun abonnees valt onder het model van inkomstendeling van Apple. Spotify wil dat tot nul herleiden."

Nochtans heeft het platform van Apple Spotify geholpen om te groeien, argumenteert Apple. "Spotify zou niet staan waar het vandaag staat zonder het ecosysteem van de App Store, maar nu werpen ze hun gewicht in de schaal om niet meer te moeten bijdragen aan het instandhouden van dat ecosysteem voor de volgende generatie van app-ondernemers. We vinden dat verkeerd.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.