Apple-CEO Tim Cook: “Reglementering voor bescherming privacy onvermijdelijk”

EPA
Apple-CEO Tim Cook heeft gisteren in een interview gezegd dat hij reglementering van de hoogtechnologische sector en van sociale media "onvermijdelijk" vindt om privégegevens te beschermen.

In het interview in de tv-uitzending 'Axios on HBO’ zegt Cook dat het Congres binnenkort regels zal opstellen. "Ik denk dat het onvermijdelijk is dat er een zeker niveau van reglementering is. (...) Ik denk dat het Congres en de administratie op een dag iets zullen goedkeuren." 

"In het algemeen ben ik geen voorstander van reglementering", zei hij volgens Business Insider tijdens het interview. Maar op het vlak van gegevensbescherming "moet je toegeven dat er iets niet werkt".  

In het verleden uitte Cook zich als een voorstander van zelfregulering, maar sinds het schandaal met Cambridge Analytica denkt hij daar anders over.  "Ik geloof ten zeerste in de vrije markt. Maar we moeten erkennen (...) dat dit hier niet gewerkt heeft", stelde hij in de uitzending.
 

Verder zei Cook bezorgd te zijn over de "door mannen gedomineerde cultuur" in Silicon Valley. Hij beweert dat Apple “veel geld uitgeeft om het op dat vlak beter te doen". 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ben Strubbe

    Dat zou een goede zaak zijn, Mike Bemelmans. Vandaag steken een paar grote bedrijven de middelvinger op naar de gebruiker. Er zou vanuit de overheid nog meer regulering moeten opgelegd worden; liefst regelgeving die overal ter wereld dezelfde is. En daar zijn wij naar op weg.

  • Peter Buyck

    Apple weet meer over ons dan wij over hen... Dat heet dan gelijkwaardige data- en privacybescherming... Nee, de naam van de helpdesk, de verkoper, ... mag je niet weten...

  • Mike Bemelmans

    En zo maak je het internet kapot. Het is nu al wel met al hun privacy regels die op niets trekken, ze mogen stoppen. Analytics is een deel van het internet dat ontwikkellaars nodig hebben. Het is nu al zeer beperkt geworden tegenover vroeger, als ze het nog verder kapot maken is het over en uit.