Amazon wil 3.000 kassaloze supermarkten

REUTERS
Amazon zet naar verluidt hoog in met zijn supermarkten zonder kassa's. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de webwinkelreus er de komende jaren zo'n drieduizend wil openen. Daarmee zou Amazon Go in korte tijd een van de grootste winkelketens in de Verenigde Staten worden. De onderneming zelf weigerde commentaar te geven op het bericht. 

Nu heeft Amazon nog maar vier kassaloze filialen: drie in thuisstad Seattle en een in Chicago. Met sensoren en camera's registreren de winkels wat mensen meenemen en rekenen dat automatisch af via hun rekening bij Amazon. In de schappen zitten ook weegschalen, die controleren of iemand niet stiekem bijvoorbeeld een extra fles sinaasappelsap meepikt.

De laatste tijd richt Amazon zich steeds meer op de supermarktsector. Vorig jaar nam het bedrijf in de VS al supermarktketen Whole Foods over. Amazon heeft inmiddels ook concurrentie op het kassaloze vlak. Standard Cognition, dat actief is in kunstmatige intelligentie, heeft een kassaloze supermarkt geopend in San Francisco. Ook Microsoft werkt aan technologie daarvoor.

REUTERS2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • louis van hoeylandt

    voor werk gelegenheid zullen ze zeker niet zorgen

  • Stavros Kanakaris

    Amazon wil dus alle kassapersneel afschaffen. Amazon betaalt al geen belastingen maar wilt enkel de winsten parkeren in een postbusfirma (zonder personeel). Als uiteindelijk niemand nog werkt, wie gaat dan Amazons producten kopen?