Alles-in-éénmalware Loapi is "zo effectief als een Zwitsers zakmes"

Loapi richt zich op Android-apparaten.
ANP XTRA Loapi richt zich op Android-apparaten.
Cyberbeveiliger Kaspersky heeft een opvallend schadelijk programma ontdekt, Loapi genaamd. Die is alles-in-een: hij kan andere malware installeren, sms'jes kapen, pop-upreclame opdringen en ongevraagd abonnementen afsluiten. 

Loapi kan de gebruiker ook om de tuin leiden: hij doet of hij antivirussoftware is en overtuigt de gebruiker om de echte beveiliging uit te schakelen. Een Zwitsers zakmes, noemt Kaspersky het. Loapi richt zich op Android-apparaten. Hij kan de rekenkracht van een getroffen apparaat gebruiken om  monero te winnen. Monero is een virtuele munteenheid die anoniemer en dus moeilijker te traceren is dan de bitcoin.

Bovendien kan hij een getroffen apparaat gebruiken om een DDoS-aanval uit te voeren. Met al die taken kan Loapi zo veel vragen van een toestel, dat batterij en processor letterlijk oververhit raken.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank De Witte

  Reclame, malware, social media, fake news, ... internet is naar de filistijnen aan het gaan. Tijdens de feestdagen staat de eerste die hier zijn smartphone durft boven te halen terug aan de deur waar hij binnen gekomen is.

 • romy verhove

  De mooiste tijd hebben we Immers gehad! De jaren voor 2000 dus !

 • Ben Zebeu

  Precies mijne werkgever....

 • Karel De Keizer

  Het digitale walhalla wordt stilaan een inferno, iets wat elke nuchtere ziel al jaren ziet aankomen.