Al 2.500 gebruikers bekijken zichtrekeningen van andere banken in KBC-app

BELGA
In wat het omschrijft als de “eerste multibancaire app” staat KBC toe om rekeningen van andere banken toe te voegen in de eigen applicatie. De eerste reacties op zijn overwegend positief. Later moet het vanuit de app ook mogelijk worden om betalingen uit te voeren met een rekening bij een andere bank.

Sinds kort kunnen klanten ook particuliere en zakelijke rekeningen van Argenta, Belfius, BNP Paribas Fortis en ING toevoegen in de KBC-app. De 'Multibanking'-functie werd initieel getest onder KBC-medewerkers, en werd vanaf eind maart ook uitgerold onder klanten. Tot nu toe maken al zo'n 2.500 unieke KBC-klanten van de dienst gebruik.

Met de functie kunnen klanten het saldo van al hun rekeningen controleren, zonder de KBC-app te verlaten. Bij sommige banken wordt het saldo automatisch aangepast, anderen zullen manueel moeten vernieuwen om het meest recente saldo te zien. 

Tegen de zomer moet het ook mogelijk worden om betalingen uit te voeren met de rekeningen van andere banken, rechtstreeks vanuit de KBC-app. Met rekeningen van KBC Brussels en CBC kan dat nu al. Daarna zal het aantal functies verder worden uitgebreid, en moeten klanten bijvoorbeeld ook informatie kunnen opvragen over specifieke verrichtingen of een verwittiging krijgen bij een inkomende betaling op één van de rekeningen bij een andere bank.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Dierckx

  En KBC kijkt natuurlijk met interesse naar al je spaargelden, binnenkort contact voor hun dure beleggingen, want zo’n kans laten ze niet voorbijgaan.

 • Kris Uyttersprot

  En alweer geef je hiermee een stukje privacy op.

 • rik lagrou

  tot dat x gevonden heeft om al de spaarrekeningen te plunderen zonder teruggave

 • Georges Vande Velde

  Als het maar niet in het honderd loopt ! Niet te vlug van stapel lopen, tegenwoordig kan veel maar oppassen is de boodschap want scammers en ander soort schurken kijken en luisteren mee!!