Volledig scherm
PREMIUM
© iStock

2010-2020: het decennium van de kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie kon tussen 2010 en 2020 steeds beter diagnoses stellen, creditcardfraude detecteren, muziek componeren en teksten vertalen. Is AI op weg de mens te overvleugelen?

5 reacties

 • Francinne Declerque

  1 jaar geleden
  En toch, het zijn voorgeprogrammeerde algoritmes die niet in staat zijn autonome denkprocessen op te starten. Van AI is geen sprake. Een beslissing via een algoritme is geen AI.
 • Bram Vande bergh

  1 jaar geleden
  Lol, niet meer dan algorithmes, sorry maar ondertussen hebben we alpha go al gehad, die heeft de wereldkampioen in go verslagen, een van de moeilijkste spellen ter wereld. Google heeft quantum supremacy bereikt met hun quantumcomputer, facebook hun ai ontwikkelde een eigen taal... enz... En wij hier in belgië? Wij zijn nog bezig met onze regering te vormen... lol
 • Nick Lersberghe

  1 jaar geleden
  @Geert Landsman AI is meer dan algoritmes alleen. Het is de bedoeling dat er autonoom beslissingen worden genomen. Zelfs als je dat 'enkel algoritmes' noemt, alle beslissingen die genomen worden gebeuren via een soort algoritme. Het is veel uitgebreider dan je zou denken.
 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  Blijven algorithmes die niet buiten de regels kleuren. Niks intelligentie gewoon enigsinds variabele regels. IBM heeft al supercomputers ingezet, meer dan een potje schaak kwam er niet uit.
 • Johan Haegeman

  1 jaar geleden
  In de tweede helft van de vorige eeuw zijn er veel belangrijker periodes geweest. Daar werd echt vernieuwend en baanbrekend werk verricht. Het aantal keer dat de term in de media komt is van weinig waarde. Tegenwoordig wordt er al snel een hype gecreëerd, vaak met weinig inhoud. Recent is het meer mogelijk geworden om met grote hoeveelheden data te werken, maar dat is niet de essentie van AI. Voor de rest veel oude wijn in nieuwe zakken. Let dus op voor zeepbellen en ontgoocheling.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

iHLN