Websites worden door DDoS-aanvallen onbereikbaar.
Volledig scherm
Websites worden door DDoS-aanvallen onbereikbaar. © Photo News

19-jarige legt websites plat met gekaapte slimme apparaten

Een negentienjarige jongeman is in de Nederlandse stad Den Haag opgepakt, omdat hij websites van bedrijven zou hebben platgelegd met zogenoemde DDoS-aanvallen. Dat deed hij met gekaapte slimme apparaten, zoals bewakingscamera's die verbinding maken met internet. Die zijn vaak slecht beveiligd. 

5 reacties

 • Gerard Braeckmans

  4 jaar geleden
  JOnes Blackham, je redenering is fout. Als iemand die illegaal inbreekt in een systeem, mensen afperst is een misdadiger. In de cel ermee.
 • Jan Bros

  4 jaar geleden
  Jones Blackham, die gast maakt misbruik van lekken in een systeem en schaadt daar anderen mee en eist losgeld. Die gast is gewoon een crimineel, niets meer, niets minder.
 • piet fluwijn

  4 jaar geleden
  nogal smart he die producten, en hier maar aanraden als veilig...
 • Jan Van Overveldt

  4 jaar geleden
  Deze "loophole" is al zeer lang gekend ( reeds jaren...).Jongen heeft gewoon gebruikt gemaakt van een "opening" die de firma's zelf hebben gecreëerd. Zelfde fout zit in frigo's, TV's, feitelijk alles dat met internet is verbonden... Firma's zijn in de fout NIET die jongen..
 • Jef Heffens

  4 jaar geleden
  Die 19-jarige zal zijn misdaad nog lang herinneren.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

iHLN