11-jarige hackt Amerikaanse verkiezingssite binnen tien minuten

Foto ter illustratie.
Shutterstock Foto ter illustratie.
Het is een 11-jarige Amerikaanse jongen gelukt om een replica van de verkiezingssite van de staat Florida te hacken binnen een tijdsbestek van tien minuten. Dat gebeurde tijdens hackersconferentie Defcon. 

Emmett Brewer kon de uitslagen van de verkiezingen aanpassen. Een 11-jarig meisje kon dat binnen vijftien minuten. Naast Brewer en het 11-jarige meisje lukte het ook 28 andere kinderen tussen 8 en 16 jaar om de website te kraken. 

Mede-organisator Nico Sell vertelde aan PBS: "Het zijn erg nauwkeurige replica's van de website. Die zouden niet door een kind van acht binnen een half uur gehackt moeten kunnen worden. Dat is slordig voor ons als maatschappij."

Het was dit jaar de eerste keer dat ook kinderen een poging konden doen om tijdens Defcon een overheidssite te hacken. Vorig jaar lukte het volwassen hackers om binnen vijf minuten binnen te komen. "Dus dit jaar besloten we om ook kinderen mee te laten doen", aldus Sell.

Sceptisch

De National Association of Secretaries of State liet in een verklaring weten samen te willen werken met de Defcon-hackers om de sites veiliger te maken. De organisatie gaf wel aan enigszins sceptisch te zijn over de hacks tijdens de conferentie. "Het is erg lastig om deze systemen na te bouwen, omdat veel staten unieke netwerken gebruiken en op maat gemaakte databases met nieuwe veiligheidsprotocollen inzetten."

Ook zouden de hacks de verkiezingsresultaten niet in gevaar brengen. "Hoewel de websites ontegenzeggelijk kwetsbaar zijn voor hackers, worden de verkiezingssites alleen gebruikt om voorlopige uitslagen te publiceren voor kiezers en de media. De sites zijn niet verbonden met stemcomputers en zouden dus nooit de daadwerkelijke uitslagen kunnen veranderen."
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marc LInden

  alles is te hacken. hoe goed is je materiaal en je soft-ware. wat logisch is opgebouwd wordt ook logisch ontrafeld hoeveel tijd heb je om het te doen?

 • Peter Bonacasa

  Een replica is gelijk aan het origineel. Een woordenboek, zij het archaïsch, is o zo handig.

 • eric maier

  Jan Maarten, een replica kan even goed beveiligd zijn. IT specialisten werken vaak met replica toestanden om de veiligheid te testen tegen hacking. Zo weten ze de zwakke plekken te vinden zonder dat het draaiende server-systeem daadwerkelijk onder vuur ligt en op dat moment openingen creeert voor echte aanvallen online met alle gevolgen. Daarna gaan ze de gaten bekijken op het online systeem en meer beveiligen. en testen

 • eric maier

  de hack-party op Defcon heeft een dubbele agenda, enerzijds een test op de beveiligingen die men bij de verkiezingen gebruikte - al dan niet in simulatie - anderzijds gaat in de IT ook het gerucht dat de overheid via Defcon IT talenten werft en ook opleiding geeft met het oog op toekomstige cyber warfare.

 • Gilbert Vermeersch

  Mijn kleinzoon een beetje lacherig tegen mij. Ach Pépé àlles is constant door geïnterreseerden te kraken dus moet alles beveiligen ook constant.