Het logo van TikTok.
Volledig scherm
PREMIUM
Het logo van TikTok. © AP

1,4 miljard euro eisen ouders van TikTok: “Privacy is belangrijk”

Nederlandse ouders van kinderen die de populaire video-app TikTok gebruiken, dienen een schadeclaim van 1,4 miljard euro in tegen het bedrijf achter de app. Zij vinden dat de applicatie de veiligheid en de privacy van hun kroost niet goed beschermt. Privacy-experten geven uitleg bij die tekst en geven mee wat je als ouder kan doen om de privacy van je kind te beschermen.

5 reacties

 • Marc Verdonck

  5 dagen geleden
  Poen scheppen terwijl de kinderen het minste van hun zorgen zijn. Zo kun je alles en iedereen voor de rechter dagen. Moest ik van TikTok zijn kregen ze een tegenproces van enkele miljarden euro. Ze kunnen misschien beginnen met hun kinderen op te voeden.
 • Jurgen Aerts

  2 weken geleden
  Snel wat geld verdienen denken ze , hou ze wat beter in de gaten .
 • Karine Roeland

  3 weken geleden
  Ben je als als ouder niet verantwoordelijk voor je kinderen? Ik heb de indruk dat ouders hopen dat er met hun kinderen iets gebeurd om dan een hoge schadeclaim te kunnen indienen en te krijgen. Het gaat bij velen niet om de veiligheid van hun kinderen, wel om er financieel beter van te worden.
 • Werner Peeters

  3 weken geleden
  Verbied kinderen tiktok te gebruiken en het is opgelost. Toch niet moeilijk? Ouders hebben blijkbaar geen zin meer om hun kinderen op te voeden. Zie maar wat er allemaal gebeurd...
 • Didi Bellens

  3 weken geleden
  De ouders leggen toch snel de verantwoordelijkheid bij iemand anders hoor. Heel gemakkelijk. Zij zijn verantwoordelijk en zij moeten hun kinderen opvolgen niet andersom dat is de gemakkelijkste oplossing.
 1. 8,4 miljard gehackte paswoorden online gesmeten: zo kan je checken of jouw gegevens gelekt zijn
  14

  8,4 miljard gehackte paswoorden online gesmeten: zo kan je checken of jouw gegevens gelekt zijn

  De grootste verzameling van gehackte paswoorden ooit is gelekt op een forum dat populair is bij hackers. Het gaat om een txt-bestand van 100GB met maar liefst 8,4 miljard wachtwoorden, die vermoedelijk gehaald zijn uit vroegere gegevenslekken. Dat zijn dus meer paswoorden dan de 7,87 miljard mensen op onze planeet. De gelekte data kunnen privé-inloggegevens bevatten voor Gmail, Facebook, Apple en nog vele andere applicaties.
 2. Snapchat verwijdert snelheidsfilter na link met fatale auto-ongevallen

  Snapchat verwijdert snelheids­fil­ter na link met fatale au­to-ongevallen

  Binnenkort zal de snelheidsfilter van de app Snapchat verdwijnen. Die filter laat gebruikers toe om met vrienden te delen hoe snel ze bewegen. Snapchat bracht de functie in 2013 uit, maar sindsdien heeft de filter volgens critici verschillende auto-ongevallen veroorzaakt. Om die reden werden al meerdere rechtszaken tegen het bedrijf aangespannen. Zo zouden een aantal jongeren de filter vooral gebruiken om op te scheppen over de snelheden die hun auto kan halen, met alle gevolgen van dien.

iHLN