“Plague Inc. is een spel, geen bron van info over het coronavirus”

Door de uitbraak van het coronavirus staat een game uit 2012 ineens weer in de schijnwerpers.
Plague Inc./App Store Door de uitbraak van het coronavirus staat een game uit 2012 ineens weer in de schijnwerpers.
Door de uitbraak van het coronavirus staat een game uit 2012 ineens weer in de schijnwerpers. In Plague Inc. moet de gamer een virus ontwikkelen en ervoor zorgen dat dit zich verspreidt en aanpast, en zo veel mogelijk mensen besmet. Het is een spelletje, geen bron van medisch advies, benadrukken de makers nu.

"De huidige uitbraak van het coronavirus is een echte situatie die gevolgen heeft voor heel veel mensen. We raden gamers aan om hun informatie altijd bij gezondheidsdiensten te halen", laat Ndemic Creations weten.

Plague Inc. wordt de afgelopen dagen weer veel gespeeld. "Bij elke uitbraak zien we een toename van het aantal gamers. Mensen willen meer weten over de verspreiding van ziektes en over de moeilijkheden van uitbraken", aldus Ndemic. De game is volgens de makers "realistisch en informatief", maar het is en blijft een game, "geen wetenschappelijk model”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.