“Apple werkt aan drie nieuwe iPhones”

Een Apple iPhone XR, archiefbeeld.
AFP Een Apple iPhone XR, archiefbeeld.
Apple wil later dit jaar drie nieuwe iPhones op de markt brengen. Dat melden de Apple-volgers van 9to5Mac.com. 

Concreet moet de zogenaamde D42 de opvolger worden van de iPhone XS, de D43 moet de grotere XS Max vervangen. Het derde toestel, de N104, moet in de plaats komen van het instapmodel XR. Het is niet bekend of de toestellen ook onder die namen in de winkels komen te liggen. Ze worden waarschijnlijk in september gepresenteerd.

Volgens het bericht hebben de nieuwe toestellen dezelfde schermresoluties als hun voorgangers. De drie telefoons krijgen naar verluidt de Lightning-aansluiting. Dat zou betekenen dat Apple nog niet overstapt op het veelgebruikte USB-C.

Op de achterkant zouden drie camera's komen. Die fotograferen en filmen niet alleen wat iemand in beeld wil brengen, maar ook het gebied er direct omheen. Het is dan mogelijk om een foto of een filmpje achteraf te vergroten. Die extra opnames worden na een tijdje verwijderd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • arnaud di monaco

    Ben dat enge dure ios-apple-gedoe zó beu! Doe niet meer mee aan die hype! Samsung A8..330€, en hup..doet identiek hetzelfde, misschien een fractie minder snel, maar m'n bankrekening minder leeg. Ik éét een "apple", maar bel er nooit meer mee!

  • Philippe Houben

    Hoe kan Apple decennia achter staan Mike? De ‘gsm’ voor Jan Modaal bestaat amper 3 decennia :-/ Ik ben blij dat u blij bent met uw big brother ‘smartphone’ (in het Engels van Jan Becaus lezen a.u.b.)

  • Mike Bemelmans

    De software van apple staat decennia achter op normale software. En hun hardware gaat direct stuk, iets dat nooit gebeurd met normale hardware. Zelfs gratis zou ik deze brol nog niet willen. Geef mij maar de nieuwe Google Pixel, wat een machine is me dat zeg.