“Apple komt volgend jaar met goedkope iPhone”

Het goedkope model moet de opvolger van de iPhone SE worden (Archiefbeeld).
Tweakers Het goedkope model moet de opvolger van de iPhone SE worden (Archiefbeeld).
Apple werkt aan een goedkope iPhone, die volgend jaar op de markt moet komen. Het moet de verkoop nieuw leven inblazen, meldt de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van bronnen. De naam en de prijs zijn nog niet bekend.

De goedkope iPhone wordt volgens Nikkei even groot als de iPhone 8. Hij krijgt een simpel lcd-display, in plaats van de oled-schermen van de luxe toestellen. 

Het goedkope model moet de opvolger van de iPhone SE worden. Die was van 2016 tot 2018 op de markt en er werden ongeveer 40 miljoen exemplaren verkocht. De onderkant van de markt is daarna overgenomen door Huawei en Samsung. Apple richtte zich vooral op dure smartphones, zoals de iPhone XS Max die meer dan 1.000 dollar kost.

Apple presenteert dinsdag zijn iPhones voor komend jaar.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anouk Schollaert

  Zeer tevreden over Apple heb al meerdere toestellen gehad zoals de iPhone 5, se, en nu de 7 heb een iPad air 2 en een MacBook en allemaal in order qua update een zeer gemakkelijk bestuuringsysteem(iOS)

 • Dian Jans

  Ben heel tevreden over Apple, heb I phone 6 s en MacBook pro, ok het kost wat, maar het werkt heel gemakkelijk en wil geen ander merk meer. Mijn vriend heeft Samsung , wat heel ingewikkeld is, mee bedankt .

 • Bart Janssens

  Na al die jaren nog altijd zeer tevreden over. Werkt perfect. Netjes tijdig updates en fantastisch ecosysteem. Verder ga ik er niet over uit wijden.

 • wilfie hermans

  wauw waarschijnlijk 5mp camera en hardware van 4 jaar geleden bij apple weet je nooit

 • Marie Jeanne Robert

  Altijd Apple gebruikt,tot er enorme issues waren waar het bedrijf niks aan deed. Daarom Android geprobeerd. Heb nu een Motorola van nog geen €200 en die kan voor 90% ook wat een iPhone 8 kan.