1. Call of Duty’s populaire Zombiesmodus krijgt een broertje: vijf vragen aan de makers
  games

  Call of Duty’s populaire Zombiesmo­dus krijgt een broertje: vijf vragen aan de makers

  In World at War, de 2008-editie van Call of Duty, introduceerde ontwikkelaar Treyarch destijds een nieuwe modus: Zombies. Teams van vier spelers namen het op tegen alsmaar taaiere golven van zombies. Een virtuele uitputtingsslag die uiteindelijk nooit gewonnen kon worden, maar daarom niet minder populair werd. De gameplay werd gaandeweg uitgebouwd met nieuwe settings en complexe maar probleemloos te negeren verhaallijnen, maar wat de elegant eenvoudige basisformule betreft, volgde Zombies het voorbeeld van AC/DC en bracht vooral meer van het beproefde zelfde.
 1. Heimwee naar de hel? Blizzard gaat met ‘Diablo II: Resurrected’ voor nostalgie én eerbetoon aan een genreklassieker
  games
  1

  Heimwee naar de hel? Blizzard gaat met ‘Diablo II: Resurrec­ted’ voor nostalgie én eerbetoon aan een genreklas­sie­ker

  Het jaarlijkse BlizzCon, een feest waar gameproducent Blizzard duizenden fans rond all things WarCraft, StarCraft, Overwatch, Hearthstone en Diablo verzamelt, werd eerst uitgesteld en nu dan maar virtueel gehouden. Hoewel we wat de in 2019 aangekondigde Diablo IV wat op onze honger bleven zitten qua nieuwe info, krijgen we wel de revelatie dat het iconische Diablo II met Diablo II: Resurrected een remaster krijgt. We spreken – via Zoom dan maar - met de makers en dit is wat we daaruit onthouden.
 2. Bitcoin klimt weer boven de 50.000 dollar na forse waardedaling
  1

  Bitcoin klimt weer boven de 50.000 dollar na forse waardeda­ling

  De bitcoin is weer gestegen tot boven de 50.000 dollar (41.000 euro), na de flinke waardedaling van de cryptomunt de afgelopen dagen. De koers van de cryptomunt kreeg een zetje door berichten dat betalingsbedrijf Square van Twitter-topman Jack Dorsey voor 170 miljoen dollar aan bitcoins heeft gekocht. Ook positieve opmerkingen van een grote investeerder over de bitcoin zorgden voor een beter sentiment rond ’s werelds bekendste digitale munt.
 1. Delen van nieuws in Australië via Facebook wordt weer mogelijk
  2

  Delen van nieuws in Australië via Facebook wordt weer mogelijk

  Facebook gaat het binnen een paar dagen weer mogelijk maken voor Australische gebruikers om via Facebook en Instagram nieuws te delen met hun contacten. Het Amerikaanse socialemediabedrijf had die mogelijkheid eerder beperkt, als reactie op een wetsvoorstel dat Facebook en Google verplicht te betalen voor nieuws van Australische mediabedrijven. De regering in Canberra heeft nu ingestemd met een aanpassing aan de regeling.