1. GAMEREVIEW AquaNox Deep Descent: knallen in de dystopische diepzee
  games

  GAMEREVIEW AquaNox Deep Descent: knallen in de dystopi­sche diepzee

  AquaNox Deep Descent is een spel dat zich afspeelt in een dystopische toekomst waarin het aardoppervlak onbewoonbaar is. Alleen in zeeën en oceanen is nog leven te bespeuren. Het hele spel ben je dan ook onder water in ruimteschipachtige duikboten. De kleine beweeglijke tuigen zoeven door het water en de piloten maken elkaar het leven zuur met kogels, torpedo’s en nog meer van dat lekkers. Je volgt het verhaal van vier protagonisten die in deze wereld ontwaken na honderden jaren bevroren te zijn geweest. Goeiemorgen!
 1. Facebook wees al ruim 2 miljoen advertenties af in kader Amerikaanse presidentsverkiezingen

  Facebook wees al ruim 2 miljoen adverten­ties af in kader Amerikaan­se presidents­ver­kie­zin­gen

  De Amerikaanse internetgigant Facebook heeft al 2,2 miljoen advertenties in het kader van de Amerikaanse presidentsverkiezingen afgewezen van zijn platformen Facebook en Instagram. Dat zegt Nick Clegg, vicepresident bij Facebook, zondag in het Franse weekblad Journal du Dimanche. Daarnaast zijn nog eens 120.000 posts verwijderd omdat ze de stembusslag wilden belemmeren en plaatste Facebook maar liefst 150 miljoen waarschuwingen bij berichten met valse informatie, aldus Clegg.
 1. Vlaamse contacttracing voelt stijgende cijfers en zet nu ook sms’jes in om achterstand te vermijden

  Vlaamse contacttra­cing voelt stijgende cijfers en zet nu ook sms’jes in om achter­stand te vermijden

  Ook de Vlaamse contactopspoorders voelen de sterke stijging van de coronacijfers. Het aantal op te bellen hoogrisicocontacten is van donderdag op vrijdag zelfs verdubbeld. Om die mensen allemaal snel te blijven informeren gaat de contactopvolging sms'en sturen in plaats van hen op te bellen, net zoals in Brussel en Wallonië al gebeurde. Volgens het Agentschap Zorg en Gezondheid is er momenteel nog geen sprake van een achterstand.
 1. App om ongevallen aan te geven kan nu door alle betrokken partijen gebruikt worden

  App om ongevallen aan te geven kan nu door alle betrokken partijen gebruikt worden

  De app Crashform, die bijna drie jaar geleden door de verzekeringssector werd gelanceerd om de aangifte van ongevallen te vergemakkelijken, kan voortaan door alle betrokken partijen worden gebruikt. In het verleden kon de ongevalsaangifte slechts op één smartphone worden gedaan. "Nu kan dat voor beide bestuurders. Dit moet het gebruik van de app een boost geven", verwacht sectororganisatie Assuralia.
 1. Meer dan 40 Europese Parlementsleden bestempelen Huawei als “hoogrisicoleverancier” van 5G

  Meer dan 40 Europese Parlements­le­den bestempe­len Huawei als “hoogrisi­co­le­ve­ran­cier” van 5G

  Een veertigtal prominente leden van het Europees Parlement beschouwen de Chinese 5G-leveranciers Huawei en ZTE als “risicovolle” bedrijven die de netwerkbeveiliging in Europa kunnen bedreigen. Dat schrijven ze in een brief gericht aan alle telecomministers en aan hoge ambtenaren van de Europese Commissie. Het is voor het eerst dat de Chinese firma’s bij naam genoemd worden. Politico kon de brief inkijken.
 1. "Kwetsbare gezinnen krijgen internet voor 5 euro": Telenet heeft plan om digitale kloof te verkleinen
  PREMIUM

  "Kwetsbare gezinnen krijgen internet voor 5 euro": Telenet heeft plan om digitale kloof te verkleinen

  Telenet is van plan om samen met OCMW's en sociale organisaties internet aan 5 euro per maand ter beschikking te stellen van kwetsbare gezinnen zonder internetverbinding thuis. Corona legt volgens CEO John Porter (62) een vergrootglas op een gapende digitale kloof bij mensen in armoede. "Kan u het zich voorstellen het voorbije half jaar zonder internet te zijn doorgekomen? Ik niet."
 2. GAMEREVIEW. Ride 4 is een bloedstollend vleugje Gran Turismo op twee wielen
  gamereview

  Ride 4 is een vleugje Gran Turismo op twee wielen

  Racen met een motorfiets, dat voelt uiteraard helemaal anders aan dan racen op vier wielen. Het feit dat je dit in ‘Ride 4’ vanaf de eerste bocht helemaal gewaarwordt, zegt al genoeg over deze sterke simulatiegame. De vergelijking met ‘Gran Turismo’ komt al gauw naar boven, maar dat is misschien iets te eenvoudig uitgedrukt. Er zijn verschillende redenen waarom ‘Ride 4’ de kroon van beste motorracegame kan opeisen.