Twaalf West-Vlaamse ziekenhuizen willen medewerkers overtuigen om een griepvaccin te nemen.
Volledig scherm
Twaalf West-Vlaamse ziekenhuizen willen medewerkers overtuigen om een griepvaccin te nemen. © Wannes Nimmegeers

Ziekenhuizen voeren samen campagne voor griepvaccin bij medewerkers: “Door coronamaatregelen is er minder weerstand tegen griep”

West-VlaanderenIn de provincie West-Vlaanderen slaan twaalf ziekenhuizen de handen in elkaar om zoveel mogelijk medewerkers te overtuigen zich dit najaar te laten vaccineren tegen de griep. Daarvoor lanceren ze ‘Vaccin voor Anja’, een West-Vlaamse song met bijhorende videoclip.

 1. Schietincident maakt einde aan reeks inbraken druggebruiker: “Je moet je vandaag nog laten opnemen voor een behandeling”
  Ieper/Wevelgem/Beselare/Menen

  Schietinci­dent maakt einde aan reeks inbraken druggebrui­ker: “Je moet je vandaag nog laten opnemen voor een behande­ling”

  Door de politie beschoten worden in een gestolen wagen na te zijn betrapt bij een inbraak. Voor J.V. (43) uit Wevelgem was dat het moment dat hij een halt werd toegeroepen na een hele reeks feiten die kaderen in zijn druggebruik. Na een periode in voorarrest, komt J.V. vandaag vrij, maar de rechter legt hem wel een aantal voorwaarden op. De man kreeg drie jaar cel, grotendeels voorwaardelijk.
 2. Tweet van amateurhistoricus Ivan Vanherpe (65) in buik van draak Margriet: “Een mooi boodschap voor de toekomstige Ieperlingen”
  Ieper

  Tweet van amateurhis­to­ri­cus Ivan Vanherpe (65) in buik van draak Margriet: “Een mooi boodschap voor de toekomsti­ge Ieperlin­gen”

  De Ieperse draak Margriet prijkt sinds dinsdagochtend weer hoog op de belforttoren na een grondige restauratiebeurt. In haar buik kreeg ze een tijdcapsule mee voor de toekomst. Auteur van de ‘Tweet van Margriet’ is heemkundige Ivan Vanherpe (65), gekend van de ‘Kronieken van de Westhoek’. “Ik pende de tekst in 10 minuten neer.”