De vier medewerkers aan het boek van Margriet: illustrator Jan van Lierde, wetenschappelijk medewerker Hannelore Franck, jeugdschrijver Peter Slabbynck en verhalenmaker Wouter Sinaeve.
Volledig scherm
PREMIUM
De vier medewerkers aan het boek van Margriet: illustrator Jan van Lierde, wetenschappelijk medewerker Hannelore Franck, jeugdschrijver Peter Slabbynck en verhalenmaker Wouter Sinaeve. © Henk Deleu

Zanger Red Zebra schrijft mee aan kinderboek ‘Draak komt haar Staak’: “Een draak is een tof gegeven, je kan dat beest van alles laten doen”

IeperNu de Lakenhallen een opknapbeurt krijgt, zet het Yper Museum de geschiedenis van het gebouw in de kijker. Vooral de draak die van de Belforttoren werd genomen, krijgt extra aandacht. In het mooi geïllustreerd boekje ‘Draak komt van haar Staak’ komen de avonturen van Margriet, zoals draak werd gedoopt, aan bod. Niemand minder dan Peter Slabbynck, de zanger van Red Zebra, schreef mee aan het verhaal. 

  1. Rothschildgiraf Kamala is jarig:  “Ze werd verrast met groententaart”
    Ieper

    Rothschild­gi­raf Kamala is jarig: “Ze werd verrast met groenten­taart”

    In het pret- en dierenpark Bellewaerde in Ieper werd net een jaar geleden een rothschildgirafje geboren. Het dier kreeg de naam Kamala, omdat ze het levenslicht zag de dag dat de eerste vrouwelijke vicepresident de eed aflegde. Ondertussen zijn we een jaar verder en weeg Kamala 283 kilogram en is ze 320 centimeter groot. Haar verzorgers trakteerden haar met een gezonde groententaart. “Naast Kamala lopen er in ons park nog twee giraffen rond, namelijk zus Safiya en haar vader Kito”, zegt woordvoerder Filip Van Dorpe. “We zijn momenteel nog aan het zoeken hoe we het kweekprogramma waaraan Bellewaerde meewerkt, kunnen verder zetten. Daarom zijn we na het vorig jaar onverwacht overlijden van Simone, de mama van Kamala, aan het uitkijken naar een nieuw vrouwtje.” Mensen die een speciale wens hebben voor Kamala kunnen die posten op de Facebookpagina van het pretpark.