Twee broers die een warenhuis uitbaten staan voor de rechter voor financieel gesjoemel.
Volledig scherm
Twee broers die een warenhuis uitbaten staan voor de rechter voor financieel gesjoemel. © Henk Deleu

Zaakvoerders warenhuis voor de rechter voor fiscale fraude

Voor de rechter in Ieper staan twee zaakvoerders van een Iepers warenhuis voor de rechter omdat ze geld van hun bedrijf op hun eigen rekening zouden hebben overgeschreven. De broers riskeren beiden een zware straf: effectieve celstraffen van een jaar en een beroepsverbod van 5 jaar. Er hangt hen ook een geldboete en een verbeurdverklaring van respectievelijk 16.000 euro en 395.000 euro en 7.500 euro en 171.000 euro boven het hoofd.

2 reacties

 • Paul Philippaerts

  2 jaar geleden
  De boekhouding klopt altijd. Er wordt alleen een deel niet in opgeschreven. Daarom het dat ook zwart geld, staat niet in de witte boekhouding. Maar ja dat is een van de belgische specialiteiten. En dat is niet verwonderlijk als je ziet wat onze "overheid" met die centen doet. Altijd is er te kort altijd is de vraag 100 keer groter dan de mogelijkheden. Zoals Verhofstad ooit zei Niet U maar de staat leeft boven zijn stand.
 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  Niet slim he mannen! Andere zaakvoerders richten een web van bvba's op om bedrijfsrekeningen leeg te trekken, de wetten zijn daarvoor op maat gemaakt met allerhande achterpoortjes.Dat is een publiek geheim maar BBI weet dat blijkbaar niet...
 1. Andy wordt een van de molenaars Lijstermolen: “De combinatie van het oude ambacht en de molenmechaniek fascineert mij enorm”
  PREMIUM
  Westouter

  Andy wordt een van de molenaars Lijstermo­len: “De combinatie van het oude ambacht en de molenmecha­niek fascineert mij enorm”

  Als alles goed gaat moeten in september de wieken van de Lijstermolen op de Baneberg in Westouter opnieuw draaien. De gemeente Heuvelland ging op zoek naar molenaars, die niet alleen kunnen malen, maar ook de bezoeker wat uitleg kunnen geven over de werking van de grote houten machine. Andy Leeuwerck, die de molen vanuit zijn tuin aanschouwt, is de enige Westoutenaar van de nieuwe ploeg. “Ik had de molenaarscursus al veel eerder moeten volgen.”
 1. Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen