De schade aan de woning van Gisèle Seynaeve was enorm.
Volledig scherm
PREMIUM
De schade aan de woning van Gisèle Seynaeve was enorm. © Hans Verbeke

Zaakvoerder en werfleider schuiven verantwoordelijkheid voor zware gasexplosie van zich af: “Twee idioten die te lui waren om zelf te graven, zijn schuldig”

Gent/IeperEen compleet foute boring bij het aanleggen van kabels lag aan de oorzaak van een zware gasexplosie die twee jaar geleden de Polenlaan in Ieper opschrikte. De zaakvoerder van de firma die de werken uitvoerde en de betrokken werfleider riskeren nu in de Brugse rechtbank zes maanden cel. “Zij hebben in dit dossier een verpletterende verantwoordelijkheid”, oordeelde de arbeidsauditeur. Beide mannen zien dat echter anders en vragen over de ganse lijn de vrijspraak.

 1. VIDEO: Gasexplosie vernielt rijwoning: één arbeider en bewoonster getroffen woning lichtgewond

  VIDEO: Gasexplo­sie vernielt rijwoning: één arbeider en bewoonster getroffen woning lichtge­wond

  Een gasexplosie heeft vanmiddag in de Polenlaan in Ieper zware materiële schade aangericht aan verschillende woningen. Brokstukken boorden zich aan de overkant van de straat in de gevels. Gisèle Seynaeve (76), de bewoonster van de ergst getroffen woning, raakte lichtgewond, net als een arbeider die met collega’s voor het huis bezig was met werken. “Ik dacht dat Gisèle dood was, maar plots zag ik haar voorzichtig uit het puin komen”, getuigt een overbuur.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch