De schade aan de woning van Gisèle was na de ontploffing enorm.
Volledig scherm
De schade aan de woning van Gisèle was na de ontploffing enorm. © Hans Verbeke

Zaakvoerder en werfleider krijgen zes maanden cel voor gasexplosie die ravage aanrichtte in Ieper: “Idioten die te lui waren om zelf te graven, zijn schuldig”

IeperIn de zaak rond een grote gasexplosie twee jaar geleden in Ieper heeft de Brugse strafrechter vrijdagmorgen twee beklaagden veroordeeld. De zaakvoerder van de firma die de werken uitvoerde en z’n werfleider kregen 6 maanden cel met uitstel. Beiden hadden de vrijspraak gevraagd. “Twee idioten die te lui waren om zelf te graven, zijn schuldig”, klonk het.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. VIDEO: Gasexplosie vernielt rijwoning: één arbeider en bewoonster getroffen woning lichtgewond

  VIDEO: Gasexplo­sie vernielt rijwoning: één arbeider en bewoonster getroffen woning lichtge­wond

  Een gasexplosie heeft vanmiddag in de Polenlaan in Ieper zware materiële schade aangericht aan verschillende woningen. Brokstukken boorden zich aan de overkant van de straat in de gevels. Gisèle Seynaeve (76), de bewoonster van de ergst getroffen woning, raakte lichtgewond, net als een arbeider die met collega’s voor het huis bezig was met werken. “Ik dacht dat Gisèle dood was, maar plots zag ik haar voorzichtig uit het puin komen”, getuigt een overbuur.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee