Net zoals vandaag waren er in de middeleeuwen personen die instaan voor de verzorging van de zieken. Toen waren dat de pestdokters.
Volledig scherm
Net zoals vandaag waren er in de middeleeuwen personen die instaan voor de verzorging van de zieken. Toen waren dat de pestdokters. © Yper Museum

Yper Museum werkt digitaal aanbod uit en speelt in op de corona-actualiteit: ‘In de veertiende eeuw verzorgden de pestdokters de zieken”

Omdat het gesloten is, heeft het Yper Museum een digitaal aanbod uitgewerkt. Op de website en op sociale media brengt het museum haar collectie tot in de huiskamer van de cultuurliefhebber. Wat blijkt: het is niet de eerste keer dat de Kattenstad door een virus wordt getroffen. “We hebben een webpagina gewijd aan de pest, een dodelijke ziekte die in de veertiende eeuw door Europa trok.” 

 1. Steeds meer leerlingen beginnen aan secundair onderwijs zonder getuigschrift basisonderwijs: “We moeten zorgen voor méér ondersteuning in de klas”
  West-Vlaanderen

  Steeds meer leerlingen beginnen aan secundair onderwijs zonder getuig­schrift basisonder­wijs: “We moeten zorgen voor méér ondersteu­ning in de klas”

  In de provincie West-Vlaanderen steeg het aantal leerlingen dat aan het secundair onderwijs begint zonder getuigschrift lager onderwijs in 4 jaar tijd met maar liefst 95,45 procent. “Een eenduidige verklaring is er daarvoor niet, maar het is een trend die zorgen baart”, zegt volksvertegenwoordiger Loes Vandromme (CD&V).
 1. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend

 2. Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn
  Play

  Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn