Het Yper Museum viert op 1 juli haar tweede verjaardag.
Volledig scherm
Het Yper Museum viert op 1 juli haar tweede verjaardag. © Yper Museum

Yper Museum viert tweede verjaardag: “Door corona hebben we ons digitaal moeten heruitvinden”

Precies twee jaar geleden, op 30 juni 2018, opende het Yper Museum in de lakenhalle officieel de deuren. De medewerkers hadden zich de tweede verjaardag enigszins anders voorgesteld, door de coronacrisis moest het museum zich de voorbije maanden digitaal heruitvinden. “Ondertussen komt het publiek met mondjesmaat terug”, klinkt het opgelucht. 

 1. Kristof en Inge plannen renovatie van woning met een rijke geschiedenis: “De verhalen gaan terug tot begin vorige eeuw”
  PREMIUM
  Oostvleteren

  Kristof en Inge plannen renovatie van woning met een rijke geschiede­nis: “De verhalen gaan terug tot begin vorige eeuw”

  Een stukje Engels krantenknipsel uit 1915 verstopt in de spouw van een houten muur, bevestigde bij Kristof Blieck en Inge Vos het vermoeden dat ze een huis met een verhaal hadden gekocht. Het pand in de Kasteelstraat in Oostvleteren was achtereenvolgens notariswoning, café en slagerij. Ondertussen passeerden tijdens de oorlog de soldaten aan het huis en werd het wellicht nog beschoten ook. De eigenaars willen het pand nu renoveren en maken daarvoor als eerste West-Vlamingen gebruik van de erfgoedlening.
 1. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend

 2. Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn
  Play

  Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn