Corneel aan het werk voor het programma LEGO Masters.
Volledig scherm
Corneel aan het werk voor het programma LEGO Masters. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

Yper Museum strikt LEGO Master Corneel Clarys om Belfort en Lakenhalle na te bouwen: “Ik schat zo’n 50.000 blokjes nodig te zullen hebben”

Corneel Clarys, de Ieperling die meestreed in het VTM-programma LEGO Masters, bouwt in het Yper Museum het Belfort en een deel van de Lakenhalle na. Het project kadert binnen Feniks2020, dat handelt over de wederopbouw van de Westhoek na de verwoestingen van WO I. “Ik ben heel fier dat ik dit mag doen.” 

 1. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

  “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond